Τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της, τα προιόντα ομορφιάς στα οποία ορκίζεται, αντικείμενα με συναισθηματική αξία που δεν αποχωρίζεται ποτέ καθώς και έργα τέχνης που συνθέτουν το προσωπικό σύμπαν της μοιράστηκε με το διεθνές αναγνωστικό κοινό η Mαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε μια αποκλειστική φωτογράφηση και συνέντευξη για τους Financial Times. Η σύζυγος τουΈλληνα πρωθυπουργού, δεν παραλείπει να προωθήσει μέσα από τις απαντήσεις της αρκετά εγχώρια προιόντα, μάρκες αλλά και στοιχεία του πολιτισμού, ενώ δίνει πληροφορίες όπως το ποια είναι η καθηγήτρια Πιλάτες της αλλά και την διεύθυση του colorist που εμπιστεύεται για το χρώμα των μαλλιών της, στου Ψυρρή. Οι φωτογραφίες του Χάρη Φαρσαράκη (τακτικού συνεργάτη του Marie Claire) απαθανατίζουν μεταξύ άλλων το τελευταίο ρούχο που αγόρασε, το τυχερό της κόσμημα και μερικά vintage design έπιπλα όπως μια διάσημη πολυθρόνα Platner.

Πρόκειται για μια αποκωδικοποίηση του casual chic προσωπικού στιλ της που έχει υποστηρίξει με αυτοπεποίθηση από την πρώτη στιγμή, σε επίσημες και μη περιστάσεις, κάνοντας τολμηρές επιλογές που δεν ακολουθούν την πεπατημένη για μια σύζυγο πρωθυπουργού και που κάθε φασιονίστα έχει εκτιμήσει: περισσότερα cargo παντελόνια, μπλέιζερ, πουκάμισα, φλατ σανδάλια και μπότες, λιγότερα φορέματα και γόβες. Τα φροντισμένα όμως όχι «κομμωτηρίου» χτενίσματα και ιδιαίτερα κοσμήματα συμπληρώνουν πάντα την εμφάνισή της –και μας δίνει αρκετά insights και για αυτά, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, στα αποσπάσματα της συνέντευξης που ακολουθούν.

“Το χαρακτηριστικό στοιχείο του προσωπικού στυλ μου είναι οι καρφίτσες. Η συλλογή μου ξεκίνησε με εκείνες που μου έδωσε η μητέρα μου, η οποία με τη σειρά της τις απέκτησε από τη γιαγιά και την προγιαγιά μου. Έχω κάποια παλιά σχέδια Cartier και Van Cleef & Arpels και μια σειρά από καρφίτσες σε σχήμα πεταλούδας – παλιές και νέες, μερικές πολύτιμες και κάποιες μπιζού. Τείνω να φοράω δύο σε συνδυασμό, μερικές φορές με ένα ρολόι αντίκα (τα συλλέγω και αυτά). Τις καρφιτσώνω συνήθως στο σακάκι μου, το οποίο φοράω τις περισσότερες φορές πάνω από ένα λευκό πουκάμισο με τζιν ή ένα cargo παντελόνι ή και φορέματα”.

H Mαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το ζεύγος Trump/ Φωτό: Splash News

“Το τελευταίο κομμάτι που πρόσθεσα στην γκαρνταρόμπα μου ήταν μια ολόσωμη φόρμα από τη γαλλική μάρκα ba & sh και ένα vintage πουκάμισο από ένα στούντιο στο Άργος της Πελοποννήσου. Οι ολόσωμες φόρμες είναι βασικό κομμάτι του καθημερινού μου στυλ – τις φοράω πολύ. Όταν επισκέφτηκα τον Λευκό Οίκο, φόρεσα μια ολόσωμη φόρμα και το ίδιο έκανε και η Melania Trump. Αυτό έκανε την ημέρα μας πιο ευχάριστη. Το πουκάμισο είναι εμπνευσμένο από τη στολή των τσολιάδων, και το αγόρασα γιατί η επόμενη συλλογή Zeus + Dione βασίζεται στην 200ή επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, την οποία θα γιορτάσουμε το 2021.

Η περιποίηση ομορφιάς στην οποία ορκίζομαι είναι το AquaGold Gold Fusion Facial, που εισήγαγε ο Κώστας Παπαγεωργίου στην κλινική ευεξίας του Harrods. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα microneedling για την παροχή ενός μείγματος αντιοξειδωτικών, βιταμινών και αμινοξέων στο δέρμα. Είναι ο σωτήρας μου για λάμψη στο λεπτό.

Τα αγαπημένα μου είδωλα του στυλ κυμαίνονται από την Jane Birkin, την Lauren Hutton και την Phoebe Philo έως την Iris Apfel – όλες γυναίκες με προσωπικότητα. Ό, τι έχει σχεδιάσει η Phoebe Philo το έχω αγαπήσει. Τα ρούχα της είναι κομψά χωρίς να είναι υπερβολικά. Στη συνέχεια είναι η Iris Apfel. Είναι 99 ετών και δείχνει εκπληκτική. Λατρεύω τους συνδυασμούς χρωμάτων που κάνει και θα ήθελα πολύ να φοράω τα κοσμήματα όπως εκείνη. Το ατρόμητο στυλ της με κάνει να νιώθω καλά.

H Mαρέβα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Emmanuel και την Brigitte Macron/ Φωτο: Getty Images

Το καλύτερο δώρο που χάρισα πρόσφατα είναι ένα ζευγάρι όμορφων, πολύχρωμων κεραμικών ποτηριών – μια συνεργασία μεταξύ της Zeus + Dione και της καλλιτέχνιδας, Maritsa Travlos. Όλη η έμπνευσή της προέρχεται από τη θάλασσα – από αχινούς και ψάρια μέχρι τη σιωπή της κολύμβησης με αναπνευστήρα. Είχε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη πριν από τρία χρόνια και της ζητήσαμε να δημιουργήσει κάτι για εμάς. Πρόσφερα λοιπόν μια σειρά από ποτήρια στην Brigitte Macron κι εκείνη έβαλε τα στυλό της σε ένα από αυτά. Κάποιος μου έστειλε μια φωτογραφία στο Instagram που το έχει στολισμένο στο γραφείο της.

Και το καλύτερο δώρο που έχω λάβει είναι ένα καπέλο του μπέιζμπολ από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Μου δόθηκε από την μεγαλύτερη κόρη μου, τη Σοφία, όταν πήγα στην αποφοίτησή της εκεί πέρυσι. Μου αρέσουν τα καπέλα, κυρίως τα ψάθινα, αλλά τώρα το φοράω συνέχεια. Είναι πρακτικό και με συναισθηματική αξία.

Ένα αντικείμενο το οποίο δεν θα αποχωριστώ ποτέ είναι το τυχερό κολιέ μου. Είναι μια χρυσή αλυσίδα από την Ileana Makri, με μικρά charms από αγαπημένους μου ανθρώπους. Υπάρχει ένας σταυρός και μια Παναγία από τη μητέρα μου, ένα ψάρι με ματάκι από τον καλύτερο μου φίλο και ένα charm με την επιγραφή “Je t’ aime” από τον γιο μου, τον Κωνσταντίνο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below