Στην Αρεόπολη πραγματοποιήθηκαν χθες, 17 Μαρτίου 2021 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα. Το παρών έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Φορώντας ένα παραδοσιακό γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, η κ. Αγγελοπούλου τίμησε την ανεκτίμητη συμβολή των Μανιατών στον Αγώνα για την Ελευθερία. Το σύνολο συμπλήρωνε ένα πουκάμισο φτιαγμένο από την Αιμιλία Γιαννοπούλου, η οποία έχει εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών στον Πύργο Ηλείας, και το αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Εθνικής μας επετείου πουγκί- έργο τέχνης της Callista.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά με σύγχρονα κομμάτια, η κυρία Αγγελοπούλου δεν ήθελε απλώς να τιμήσει την περιοχή αλλά έστειλε και το μήνυμα ότι ο λαϊκός πολιτισμός μας παραμένει επίκαιρος, ως στοιχείο της ταυτότητάς μας, και ότι αξίζει να τιμηθεί και να προβληθεί στο πλαίσιο του επετειακού έτους.

Πηγή φωτογραφιών: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below