Η νέα αγάπη της μόδας αυτή τη στιγμή έρχεται (ξανά) από την Bottega Veneta και αυτή τη φορά είναι ένα νέο υλικό που ονομάζεται Kraft.

Διαθέσιμο στα μοντέλα The Pouch, The Shoulder Bag και The Twist, αυτό το μοναδικό υλικό έχει κερδίσει πολλές influencers (και οπαδούς του ιταλικού οίκου) στο Instagram. Αποτελούμενο από 45% πολυαμίδιο, 45% πολυουρεθάνη και 10% χαρτί, αυτό το συνθετικό υλικό δίνει στα αξεσουάρ την ψευδαίσθηση ότι είναι κατασκευασμένα από τσαλακωμένο χαρτί. Το μυστικό για τη διατήρηση της ευελιξίας τους; Το εσωτερικό τους είναι επενδεδυμένο με δέρμα, το οποίο τους χαρίζει αντοχή και ανθεκτικότητα.

Ενώ το μεγάλο μοντέλο της τσάντας ώμου αξίζει 1.800 ευρώ, το μικρό αδελφάκι του πωλείται στην τιμή των 1.600 ευρώ. Το αγαπημένο αξεσουάρ της Rosie Huntington-Whiteney εντωμεταξύ, η The Pouch κοστίζει 1.500 €.

Για τους λάτρεις των εναλλακτικών υλικών όπως το Kraft, η Bottega Veneta κυκλοφόρησε επίσης τσάντες από φελλό. Η σειρά Cork (της οποίας οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1.600 € για την Pouch και 450 € για ένα πορτοφόλι) εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στα καταστήματα. Αποτελούμενη από 40% πολυουρεθάνη, 30% φελλό, 20% πολυεστέρα και 10% βαμβάκι, η must-have Pouch έχει κάνει την εμφάνισή της στα πιο ενημερωμένα Instagram feed ανά τον κόσμο.

Η καινοτομία ήταν πάντα στο επίκεντρο του έργου και της τεχνογνωσίας του οίκου Bottega Veneta. Κατά την παρουσίαση της συλλογής του Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020-2021, η BV παρουσίασε μάλιστα λαστιχένιες μπότες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένους κόκκους καφέ.

Με τέτοιο πειραματισμό, οι οίκοι πολυτελείας ανοίγουν το δρόμο για μια πιο βιώσιμη μόδα, μετατρέποντας έτσι τα ανακυκλωμένα υλικά σε φαινόμενα πραγματικού στυλ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below