Μία από τις αγαπημένες τσάντες της μόδας, επανασυστήνεται. Σήμερα, σε μια νέα καμπάνια από την Chanel με τίτλο The CHANEL Iconic, ο οίκος κυκλοφόρησε μια συλλογή από φωτογραφίες και νέα στυλ αφιερωμένα στην κλασική τσάντα της Chanel 11.12.

Η κληρονομιά της ξεκινά από το 1955 όταν η Gabrielle “Coco” Chanel παρουσίασε στον κόσμο τη διάσημη ορθογώνια δερμάτινη τσάντα 2,55. Για δεκαετίες, η 2.55 θεωρήθηκε και εξακολουθεί να θεωρείται ένα απαραίτητο designer κομμάτι, που φορέθηκε στους ώμους των πιο κομψών γυναικών.

Η 2.55 απεκτησε καινούρια ζωή ωστόσο, όταν ο Karl Lagerfeld εντάχθηκε στην Chanel ως καλλιτεχνικός διευθυντής στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εισήγαγε τη νέα 2.55 – τώρα γνωστή ως 11.12 τσάντα. Αυτή η έκδοση ήταν διαφορετική από το αρχικό σχέδιο χάρη στo κούμπωμα με το διπλό C, μια μεταλλική αλυσίδα πλεγμένη με δέρμα και την ενσωμάτωση 7 λειτουργικών τσεπών. Με το άγγιγμα του Lagerfeld, η νέα, αναβαθμισμένη τσάντα, έγινε γρήγορα ένα από τα πιο περιζήτητα στυλ του οίκου ενώ η λίστα με τις οπαδους της περιλαμβάνει από γαλαζοαίματες όπως η πριγκίπισσα Diana και η Δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton μέχρι διασημότητες όπως η Kate Moss, η Alexa Chung και η Bella Hadid.

Παρακάτω  οι εικόνες της νέας καμπάνιας από τους φωτογράφους Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below