Τον περασμένο Μάιο, η Virginie Viard, καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel, σχεδίασε μια συλλογή αφιερωμένη σ’ ένα εμβληματικό για τον οίκο ύφασμα: το tweed. Στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, η πασαρέλα του Grand Palais Éphémère φιλοξένησε μια σειρά από total tweed σύνολα, εμπνευσμένα από τάσεις των 20s, των 60s και των 80s. Τώρα, η Ready-to-Wear συλλογή του οίκου για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 έχει προσγειωθεί σε όλες τις μπουτίκ της Chanel, παγκοσμίως και στην Ελλάδα, και συνοδεύεται από μια εκπληκτική καμπάνια που έχει την υπογραφή του καλλιτεχνικού διδύμου Inez & Vinoodh.

Για τις ανάγκες της καμπάνιας, που μόλις βγήκε στη δημοσιότητα, το μοντέλο από την Ολλανδία, Rianne Van Rompaey, και όλη η ομάδα της Chanel ταξίδεψαν στον ποταμό Tweed στη Σκωτία. «Στόχος μας ήταν να φέρουμε την εξοχή και το σκωτσέζικο τοπίο γύρω από τον ποταμό Tweed, στο αστικό περιβάλλον», θα δηλώσει το φωτογραφικό ζεύγος.

Η δημιουργική έμπνευση των δύο καλλιτεχνών καθοδηγήθηκε από την αντίθεση που χαρακτήριζε τη ζωή της ίδιας της Coco Chanel: «Τα ταξίδια της Gabrielle Chanel στην περιοχή του Tweed για να αναζητήσει έμπνευση στη φύση για τα tweeds της και τη ζωή της στο Παρίσι όπου έντυνε τις γυναίκες με γνώμονα την απόλυτη ελευθερία στην κίνηση και την άνεση».

Courtesy of Chanel/ Inez and Vinoodh
Courtesy of Chanel/ Inez and Vinoodh

Αυτή η αντίθεση μεταφράζεται στη δυαδική φύση της καμπάνιας. Κάποιες λήψεις είναι τραβηγμένες σε studio με το μαύρο και το άσπρο να κυριαρχούν, ενώ κάποιες άλλες απαθανατίζουν τα σύνολα με φόντο την εξοχή της περιοχής γύρω από τον ποταμό Tweed.

«Οι λήψεις στον κήπο φέρνουν την εξοχή στην πόλη δίνοντας έμφαση σε μία μαγευτική θηλυκή ατμόσφαιρα, ενώ τα πορτραίτα στο στούντιο βγάζουν την πρωταγωνίστρια εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο και εστιάζουν στις ντελικάτες εκφράσεις της γοητείας Chanel”, θα πουν χαρακτηριστικά οι Inez & Vinoodh.

Courtesy of Chanel/ Inez and Vinoodh
Courtesy of Chanel/ Inez and Vinoodh

Η Rianne Van Rompaey αποδίδει τις διάφορες όψεις του tweed, το μείγμα των φθινοπωρινών αποχρώσεων και του φούξια, ενώ είναι ντυμένη μ’ ένα κοστούμι, ένα πανωφόρι, ένα πλεκτό σύνολο και ένα δερμάτινο φόρεμα. «Η Rianne είναι μία διαρκής έμπνευση για εμάς. Μπορεί να ενσαρκώσει και να αναδείξει κάθε χαρακτήρα με χάρη και εξυπνάδα. Έχουμε μία δυνατή σύνδεση εξαιτίας της κοινής μας ολλανδικής καταγωγής». 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below