Η ιέρεια των ρούχων, ύστερα από την αποχώρηση της, από τον οίκο Celine το 2018 επιστρέφει με το δικό της ομώνυμο brand, το οποίο θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του, τον επερχόμενο Ιανούαριο, με την υποστήριξη της LVHM.

Η Phoebe Philo, που με την αποχώρησή της πριν από τρία χρόνια από τον χώρο της μόδας δημιούργησε ένα τεράστιο πλήγμα, είναι και πάλι κοντά μας. Το κενό που προκλήθηκε ήταν τόσο μεγάλο, που λίγο μετά την αποχώρησή της, ακολούθησε η δημιουργία ενός λογαριασμού στο instagram με το όνομα @oldceline, εξυμνώντας την αισθητική και τις καινοτόμες ιδεές της σχεδιάστριας, που αποτέλεσε έμπνευση σε πλήθος νεαρών σχεδιαστών που μαθήτευσαν δίπλα της, όπως ο Daniel Lee, σημερινός καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου Bottega Veneta.

Η σελίδα στο instagram δεν έπαψε να συγκεντρώνει έως και σήμερα, πλήθος από σχεδιαστές και στυλίστες που λυπόταν για την χαμένη ιδιοφυία της μόδας, η οποία μας εισήγαγε την ιδέα της γαλότσας, όπως την γνωρίζουμε σήμερα στην pre-fall 2018 συλλογή της Celine.

Η θρυλική σχεδιάστρια, που έπεισε την συγγραφέα Joan Didion, να ποζάρει για τον οίκο Celine προσελκύοντας πλήθος θαυμαστών της και αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια που κατάφερε να πάρει άδεια μητρότητας, σηματοδοτεί μία νέα εποχή που θα υμνήσει την βιωσιμότητα και θα πάει κόντρα στους ρυθμούς της γρήγορης μόδας και του Tik Tok.

 

gettyimages

Ελάχιστα στοιχεία για τον χαρακτήρα του νέου brand, καταφέραμε να ανιχνεύσουμε στην ανακοίνωση, που μας ενημέρωσε για την επιστροφή της Philo, στον κόσμο της μόδας. Ένα από αυτά, εστιάζει στην εξαιρετική ποιότητα που πρόκειται να έχουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ του νέου label, χαρακτηριστικό των περισσοτέρων brand πολυτελείας και τοποθετεί ως πιθανή έδρα του, την γενέτειρα της σχεδιάστριας, το Λονδίνο.

Η επιστροφή της θα σημάνει μία νέα αρχή, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με το σπουδαίο παρελθόν της. Θα φέρει έναν αέρα ανενέωσης στον χώρο της μόδας και πολύ πιθανό να είναι η αιτία της έναρξης μίας εποχής στην οποία η μόδα θα πάψει να κυριαρχείται από μεγάλα ονόματα οίκων και θα δώσει χώρο και χρόνο στην ανάδειξη ανεξάρτητων και αυτόνομων σχεδιαστών.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below