Εν όψει του πολυαναμενόμενου μήνα της μόδας για την παρουσίαση των γυναικείων F/W 22 συλλογών, που θα ξεκινήσει την πρώτη Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη, αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε την ευκαιρία να «γευτούμε» πλήθος συναρπαστικών στιγμών από τις ανδρικές πασαρέλες για την ίδια περίοδο. Το Instagram γέμισε με στιγμιότυπα από τα show των Fendi, Dolce & Gabbana και Prada. Οι σχεδιαστές είχαν πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι τους, κεντρίζοντας την προσοχή του παγκόσμιου τύπου και ταράζοντας ακόμη μία φορά τα νερά. Ύστερα από όλη αυτή την παρανοϊκή κατάσταση της πανδημίας αποφάσισαν να αφήσουν πίσω την σκληρή πραγματικότητα και να επικεντρωθούν στο μέλλον, προσεγγίζοντας τα πράγματα με εντελώς φρέσκα δεδομένα.

Dolce & Gabbana

To show του ιταλικού διδύμου στη Σικελία άνοιξε με την εκκεντρική παρουσία του Machine Gun Kelly. Ο Αμερικανός τραγουδιστής, που πρόσφατα αρραβωνιάστηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Megan Fox, εμφανίστηκε στην πασαρέλα με ένα λευκό κοστούμι γεμάτo μεγάλα, μυτερά καρφιά. Το εναρκτήριο emo punk look διαδέχτηκε ένα πολύχρωμο tuxedo με παγιέτες και μία ζωντανή ερμηνεία του τραγουδιού,  “My Ex’s Best Friend”. Τα ριζοσπαστικά σύνολα που ακολούθησαν με τους έντονους ώμους και τις φανερές επιρροές από τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα εγκαινίασαν μία νέα εποχή, όπου ο κόσμος του Metaverse ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία φουτουριστικών συλλογών με πολύ χρώμα, όγκο και ιδιόμορφους συνδυασμούς.

imaxtree.com

Fendi

Η Silvia Venturini Fendi εστίασε στην επιστροφή του σοφιστικέ στυλ, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το πολυφορεμένο streetwear. Η συλλογή βασίστηκε στο όραμά της για μία post-pandemic εποχή που το ανδρικό ντύσιμο παντρεύει την κομψότητα με την άνεση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ελευθερίας και ευσυνειδησίας, όπου η προσοχή εστιάζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ουσία της γιορτής, που θα έπρεπε να προηγείται κάθε εξόδου στη σημερινή εποχή. Oversized πανωφόρια με όψη γούνας, cropped μπλέιζερ, άνετα παντελόνια με ξεφτισμένο τελείωμα και βερμούδες συνδυασμένες με ψηλές κάλτσες και μοκασίνια ήρθαν να δώσουν νέα πνοή σε κλασικά κομμάτια και σιλουέτες. Η λεπτομέρεια που ξεχώρισε ήταν τα ανδρικά ντεκολτέ νέας γενιάς, τα οποία συνδυάστηκαν με ασημί μενταγιόν με μεταλλικές λεπτομέρειες. «Πιστεύω πως είναι μία κομψή λεπτομέρεια», δήλωσε η σχεδιάστρια.

imaxtree.com

Prada

Μετά την εμφάνιση των Jodie Turner-SmithJared Leto και Macaulay Culkin στο “Love Parade” show του οίκου Gucci στο Λος Άντζελες το φθινόπωρο, oι καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου Prada, Raf Simons και Miuccia Prada, μάς εξέπληξαν με την guest εμφάνιση 10 διασήμων στο ντεφιλέ της ανδρικής συλλογής για τη σεζόν φθινόωπορ/χειμώνας 2022. Την πασαρέλα άνοιξε ο ηθοποιός Kyle MacLachlan και μετά ακολούθησαν οι Asa Butterfield, Damson Idris, Tom Mercier, Jaden Michael, Louis Partridge, Ashton Sanders, Filippo Scotti και Thomas Brodie-Sangster. Η συλλογή “Body of Work” αποτέλεσε μία ωδή στην επιστροφή στη δουλειά, που πλέον συνιστά μία μικρή ιεροτελεστία ύστερα από την απομόνωση των δύο προηγούμενων ετών. Οι στολές εργασίας «ντύθηκαν» σε μία ποικιλία χρωμάτων, από μουσταρδί μέχρι magenta, γαλάζιο και παστέλ ροζ, και ολοκληρώθηκαν με φινίρισμα από λουστρίνι και ανακυκλωμένα ανάλαφρα υλικά, ενώ τα πανωφόρια αναβαθμίστηκαν με oversized ώμους και δυναμικές σιλουέτες.

imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below