Η Jane Birkin παρακολουθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών εδώ και δεκαετίες – ακόμη και πριν το κόκκινο χαλί. Και όμως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική: Είναι η πρώτη που η Birkin έχει παρευρεθεί ποτέ μαζί με την κόρης της, Gainsbourg. Τον τελευταίο καιρό, η Gainsbourg ήταν επίσης συνεργάτης της Birkin: Διάλεξε τη μητέρα της ως θέμα του σκηνοθετικού ντεμπούτου της, που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες την Τετάρτη. Η κοινή εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί φτιάχτηκε για μια διπλή δόση του «“French girl style» στο οποίο πρωτοστάτησαν.

Τόσο η Gainsbourg όσο και η Birkin εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρο. Η Gainsbourg επέλεξε με ένα μίνι σμόκιν blazer και γιλέκο (χωρίς πουκάμισο), ενώ η Birkin (η οποία ζούσε στη Γαλλία για μισό αιώνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι βρετανίδα) φορούσε ένα βελούδινο σακάκι πάνω από μια ιβουάρ  μπλούζα – το μόνο κομμάτι που δεν ήταν μαύρο και από τα δύο σύνολα.

Getty Images

Η Birkin, τώρα 74, γέννησε την Gainsbourg στα 20 της, λίγα χρόνια μετά τη συνάντησή της με τον Serge Gainsbourg. Και από το νέο τρέιλερ “Jane by Charlotte”, το ντουέτο της μητέρας-κόρης είναι ακόμη πιο κοντά από ότι όταν εμφανίστηκαν στις Κάννες. Όπως αποκαλύπτει η Birkin στο νέο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, εξακολουθεί να ανησυχεί ότι μερικές φορές συμπεριφέρθηκε περισσότερο σαν φίλη (ή «ανώριμη μητέρα»). Και αυτή είναι μόνο μία περίπτωση στην οποία μιλούν για τις ανησυχίες τους, τις ενοχές και την αγάπη τους η μία για την άλλη.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below