Οι οπαδοί του Jonathan Anderson γνωρίζουν ότι ο σχεδιαστής είναι λάτρης της τέχνης και η τελευταία του συλλογή για την Loewe το αποδεικνύει περίτρανα. Ο ισπανικός οίκος αποκτά ειδική πρόσβαση στα αρχεία του Βρετανού καλλιτέχνη του 19ου αιώνα William Morris, για μια πολύ ξεχωριστή σειρά ρούχων και αξεσουάρ. Ο Morris είναι μια ευφυής επιλογή για την ολοένα και πιο δημοφιλή τάση να μεταφέρεται η διάσημη τέχνη στη μόδα και το design. Σε συνεργασία με το κίνημα Pre-Raphaelite και το βρετανικό κίνημα Arts & Crafts, παρήγαγε εκατοντάδες κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και prints (συχνά με θέμα τη φύση), με μια πλούσια, περίπλοκη αισθητική.
 Στην παραγωγή των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων του, ο Morris χρησιμοποίησε παρωχημένες τεχνικές που επικεντρώνονταν σε φυσικές χρωστικές και χειροποίητα στοιχεία, δίνοντας στο έργο του μια μοναδική ποιότητα. Είναι εύκολο να καταλάβει λοιπόν κανείς πώς αυτή η ιστορία θα ήταν ελκυστική για το ισπανικό luxury brand.
Ο Anderson επέλεξε τέσσερα συγκεκριμένα μοτίβα ταπετσαριών και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από τα αρχεία για να δουλέψει: τα “Forest”, “Acanthus”, “Honeysuckle” και το διάσημο “Strawberry Thief “)που δημιουργήθηκαν από το 1874 μέχρι και το 1883. Τοποθετημένα ωστόσο στις τσάντες και τα ρούχα της Loewe, κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι τα συγκεκριμένα prints χρονολογούνται πάνω από ενάμιση αιώνα πριν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below