O χορός υπήρχε ανέκαθεν στο DNA του οίκου Dior. Οι ρίζες του ξεκινούν από τον ίδιο τον Monsieur Dior, ο οποίος σχεδίασε κοστούμια κυρίως για το μπαλέτο Treize Danses του Roland Petit, καθώς και το νυφικό της Βρετανής μπαλαρίνας Margot Fonteyn. Έχοντας το ίδιο πάθος για το χορό, η τωρινή καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, ενσωμάτωσε  το μπαλέτο στις επιδείξεις και σχεδίασε κοστούμια Υψηλής Ραπτικής για παραστάσεις όπως η Nuit Blanche.

Υπό το πρίσμα αυτό, o ιστορικός οίκος τιμά την αγάπη του για το χορό μέσω online μαθημάτων μπαλέτου από τους αγαπημένους του χορευτές. Υπάρχουν ήδη τρία βίντεο στο κανάλι του Dior στο YouTube και μας δίνουν την ευκαιρία: να πάρουμε μέρος σε ένα workshop αυτοσχεδιασμoύ με τον χορογράφο του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Sébastien Bertaud και τον κύριο χορευτή του μπαλέτου της Στουτγκάρδης, Friedemann Vogel.

Να μάθουμε από τον Germain Louvet, έναν βασικό χορευτή του μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, ο οποίος θα μας καθοδηγήσει στο κομμάτι της παράστασης του σόου Dior Spring / Summer 2020 στη Σαγκάη.

Τέλος, η κορυφαία χορεύτρια Eleonora Abbagnato μας δείχνει εβληματικές κινήσεις μπαλέτου τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε με τον δικό μας ρυθμό στο σπίτι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below