Η Ντοβίλ του 1912, ήταν το κέντρο της φιλοδοξίας και κομψότητας, και ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Belle Époque. Εκεί εμφανίζονταν τα Ballets Russe, καθορίζονταν οι τάσεις  ενώ οι παραλίες της αγκάλιαζαν τη νέα αθλητική κουλτούρα. Η Ντοβίλ ήταν το μέρος για δεις και να σε δούν.

Εκεί εμφανίστηκε και η Gabrielle μαζί με τον Boy Capel, έναν Αγγλο παίκτη του πόλο, φέρνοντας για πρώτη φορά το ειδύλλιό τους στο φως της ημέρας. Τα αυτοκίνητα αντικαθιστούν τις άμαξες και ο Capel βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Από το παράθυρο της ωραιότερης σουίτας του ξενοδοχείου Normandy, η Coco βλέπει τα πανιά από τα σκάφη να ανεμίζουν. Στα 29 χρόνια της βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Ξέρει ότι θα πάει μακριά. Βρίσκει την έμπνευση παντού: στα ριγέ ναυτικά τοπ, στα boating σακάκια που φορούσε ο Capel, στον ιμπρεσιονιστικό ουρανό της Νορμανδίας και τον άνεμο που δίνει ζωή και κίνηση στα ρούχα.

Στη βεράντα του Café de la Potinière, η καμπαρέ τραγουδίστρια Mistinguett, η οποία είναι πιο διάσημη από την Gabrielle Chanel, παίζει με έναν παπαράτσι κινηματογραφιστή. Η νεαρή Coco παρατηρεί τα στυλ ενός άλλου αιώνα, με τα περίπλοκα χτενίσματα και τα κορσέδες που αποτελούν εμπόδιο στις γυναίκες. Είναι σίγουρη ότι η Ανώτερη Κοινωνία του Ντοβίλ θα φορέσει σύντομα τα καπέλα και τα ρούχα της.

Στην παραλία, στη σκιά των αποδυτηρίων, η Coco μαζεύει τα μαλλιά της ενώ σύντομα θα τα κόψει κοντά. Λατρεύει τον ήλιο στο δέρμα της και το μπεζ της υγρής άμμου. Καθώς παρατηρεί τις γυναίκες που κολυμπούν χαρούμενες, παρά την άβολη αμφίεσή τους, νιώθει την ανάγκη να τους δώσει νέα outfits για τη θάλασσα και ρούχα που είναι ελαφρύτερα, πιο εύκαμπτα και αφήνουν το σώμα τους ελεύθερο να κινηθεί.

Με τον Boy Capel, τον αγαπημένο της ιππέα, η Gabrielle μετακινείται ανάμεσα σε δημοπρασίες , αγώνες πόλο και ιππόδρομμο. Παρατηρεί και σημειώνει, αντλώντας έμπνευση από τα ανδρικά ρούχα. Μια μέρα με αέρα δανείζεται από έναν παίκτη πόλο ένα πουλόβερ που είναι πάρα πολύ μεγάλο γι ‘αυτήν. Το βρίσκει τόσο άνετο που φέρεται να αποφασίζει από εκεί και πέρα να χρησιμοποιήσει τη φανέλα – ένα ύφασμα που απέφευγε ο κόσμος της μόδας – στα σχέδιά της.

Στην οδό Gontaut-Biron, κάτω από το καζίνο, η Gabrielle Chanel γράφει το όνομά της με μαύρα γράμματα στην λευκή πρόσοψη της νέας boutique της. Δύο κομψές κυρίες και αργότερα οι αριστοκράτες βιάζονται να αποκτήσουν τα καπέλα και τα αξεσουάρ της.

Η Deauville δίνει στην Coco το πρώτο της φως στη δημοσιότητα / την πρώτη ματιά της στη διασημότητα και τη φήμη. Όπως και η διάσημη χορεύτρια Loïe Fuller που εμφανίζεται τα βράδια στη Ντοβίλ, η καριέρα της Gabrielle Chanel αξελίσσεται ραγδαία. Αλλά κανείς δεν συνειδητοποιεί ακόμα ότι πρόκειται να εκτοξεύσει τη μόδα σε έναν άλλο αιώνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below