Η μεγάλη μέρα για τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μάρκλ έφτασε για να γίνουν επίσημα Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, αλλά είναι μια ακόμα μεγαλύτερη ημέρα για τους λάτρεις της βασιλικής μόδας γιατί ήρθε η στιγμή να δούμε το νυφικό φόρεμα. Μετά από εικασίες και φήμες ολόκληρων μηνών, αποκαλύφθηκε λοιπόν σήμερα από το Kensington Palace ότι η Claire Waight Keller-επικεφαλής του οίκου Givenchy βρίσκεται πίσω από το υπέροχο νυφικό της Meghan Markle.

Φτάνοντας στο Κάστρο του Windsor, η Markle έδειχνε εκθαμβωτική με τα μαλλιά της τραβηγμένα πίσω και πάνω, μια αστραφτερή τιάρα στο κεφάλι της και ένα διαφανές πέπλο στο πρόσωπό της.

Τα σκουλαρίκια με διαμάντια συμπλήρωσαν την απλή και κομψή εμφάνισή της, χωρίς να αποσπούν την προσοχή από το λαμπερό χαμόγελο ή το λευκό φόρεμα από μετάξι, ενώ χρειάστηκαν δύο pageboys για να κρατήσουν το μακρύ του πέπλο καθώς εκείνη περπατούσε συνοδευόμενη από τον Πρίγκιπα Κάρολο.

AFP/VISUALHELLAS.GR

Σύμφωνα με δήλωση του παλατιού, η Markle επέλεξε την Waight Keller “για τη διαχρονική και κομψή αισθητική της, όπως και το άψογο tailoring”. Η Waight Keller εργάστηκε στο παρελθόν για τους οίκου Pringle of Scotland και Chloé.

Το φόρεμα, το οποίο ήταν αναμφισβήτητα λιτό, διαθέτει έξι ραφές και ένα ανοιχτό bateau ντεκολτέ. Εχει επίσης μια εσωτερική φούστα από μεταξωτή οργάντζα και μανίκια μήκους τριών τετάρτων, για μια φρέσκια πινελιά.
Το πεντάμετρο πέπλο περιλαμβάνει τα 53 εθνικά λουλούδια των χωρών της Κοινοπολιτείας, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε μία σύνθεση. Οι άνθρωποι που εργάστηκαν επάνω στο πέπλο ξόδεψαν εκατοντάδες ώρες ράψιμο και έπλεναν τα χέρια τους κάθε 30 λεπτά για να διατηρήσουν το τούλι αψεγάδιαστο.

credit photo: AFP/VISUALHELLAS.GR

Το πέπλο περιλαμβάνει επίσης την παπαρούνα της Καλιφόρνιας, το λουλούδι της πολιτείας που γεννήθηκε η Markle και τις καλλιέργειες σιταριού, που συμβολίζουν την αγάπη και τη φιλανθρωπία.
Αλλά τα πιο σημαντικά λουλούδια στο γάμο ήταν εκείνα στο νυφικό μπουκέτο, τα οποία ο Χάρι πήρε την Παρασκευή από τον ιδιωτικό τους κήπο στο παλάτι του Κένσινγκτον. Είχε μέσα και το Forget-Me-Not το αγαπημένο λουλούδι της πριγκίπισσας Νταιάνα.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below