Για να γιορτάσει την 20η επέτειο του ομώνυμου label του, ο Άγγελος Φρέντζος μας λέει μια ιστορία όπως συνηθίζει να κάνει εδώ και πολύ καιρό με τις συλλογές του.

Μας λέει για έναν άνθρωπο που είναι αυτός, το alter ego του, το δίδυμό του, ο μελλοντικός εαυτός του και ο εαυτός του στο παρελθόν. Η συλλογή με την οποία ο Φρέντζος μας λέει αυτή την ιστορία ονομάζεται RE-ALL και είναι ένα πρότζεκτ για το οποίο αποφάσισε να επιστρέψει στο αρχικό του DNΑ και να το ενισχύσει συνδυάζοντας όλες τις παραγωγικές και καλλιτεχνικές διαδικασίες που έχει χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Προκειμένου να καταστεί αυτό το έργο ισχυρότερο και να επιβεβαιώσει την αγάπη του για το Made in Italy, ο Φρέντζος αποφάσισε να μετακινήσει την εταιρεία του εκεί όπου αισθάνθηκε αυτή τη φιλοσοφία πιο σημαντική: στην Ούμπρια, σε έναν πύργο του 13ου αιώνα στο ιστορικό κέντρο της Περούτζια. Εκεί, μαζί με δύο παραγωγούς οι οποίοι ειδικεύονται στις πρώτες ύλες, τον Roberto Calzola και τον Mariano Vincenti, δημιούργησε τη RO.MA- μια νέα εταιρεία η οποία σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες της και σε άλλα πειραματικά έργα στους τομείς της μόδας και της τέχνης.
Αφού εγκαταστάθηκε στην Ούμπρια, ο Φρέντζος περιπλανήθηκε για να ανακαλύψει τις τοπικές πραγματικότητες: τους τεχνίτες και τις παραδόσεις της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στους καλλιτέχνες και δημιουργούς που πριν από αυτόν, επέλεξαν αυτή τη γη για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες.

Η γυναίκα του Άγγελου Φρέντζου είναι μια γυναίκα με καριέρα στο χώρο του πολιτισμού. Μια γυναίκα που εργάζεται με αφοσίωση και αγάπη σε μια γκαλερί τέχνης στη Ρώμη. Είναι σεβαστή επαγγελματίας αλλά και αγχωμένη με την αυστηρότητα της δουλειάς της. Η προσωπική ζωή της επίσης δεν είναι τόσο εύκολη: έχει παντρευτεί εδώ και χρόνια τον βοσκό που ο Φρέντζος μας παρουσίασε στη Menswear συλλογή του. Έχει επιλέξει να ζήσει στην Περούτζια λόγω έρωτα και ξυπνά κάθε πρωί στις 5 για να φτάσει στη Ρώμη με το τρένο. Φοράει ζεστά παλτά από μαλλί, ή ενισχυμένα από γούνα Mongolian και πάντα κρατάει πολλές τσάντες αφού είναι μακριά από το σπίτι όλη την ημέρα.

 

Κάτω από τα παλτά, φοράει κομψά ανδρικά κοστούμια από μάλλινο κρεπ, cropped πουκάμισα και κασμιρένια πουλόβερ.


Για τις ημέρες που δεν έχει meetings επιλέγει biker jackets, kimono διακοσμημένα με φερμουάρ που της θυμίζουν τα αντικείμενα τέχνης που αγαπά, bombers σε στυλ aviator και το εμβληματικό σακάκι Chanel. Όλα σε διαφορετικές υφές και φορεμένα με κλασικά παντελόνια από διάφορα υλικά: από δέρμα μέχρι μαλλί.


Όταν θέλει να είναι σέξι, επιλέγει από την ντουλάπα της  επαναπροσδιορισμένα κομμάτια, bustier φορέματα και καπιτονέ φούστες όπως τα εσώρουχα της δεκαετίας του 1930 και lingerie με εύθραυστα ένθετα δαντέλας, όλα φτιαγμένα από metal-free δέρμα.

 

Οι μοναδικές στιγμές που μπορεί να περάσει με τον αγαπημένο της είναι όταν παρακολουθούν μαζί ποδόσφαιρο στο σπίτι, και κάθονται μαζί δίπλα στη σόμπα. Έχει εμμονή με το ποδόσφαιρο στο σημείο που ονειρεύεται να ήταν μπάλα ποδοσφαίρου έτσι ώστε να αγαπιέται με πάθος και προσπαθεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα φορώντας σύνολα από δέρμα και γούνα, για να αναδημιουργήσει το εφέ μιας μπάλας ποδοσφαίρου.

Φορά επίσης ρούχα και τοπ από διάτρητο δέρμα με το ίδιο μοτίβο όπως της μπάλας αλλά με μια μικρότερη κοπή, για να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα διαφάνειας που περιβάλλει το σώμα της με σαγηνευτικό τρόπο.

Tα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη συλλογή είναι metal-free δέρμα, distressed δέρμα, γούνα mongolian , κασμίρ, ελαστική ποπλίνα, μαλλί, μεταξωτό σατέν, μάλλινο κρέπ, μεταξωτό σιφόν και γαλλική δαντέλα ενώ η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει
εκρού, μπορντό, smoke, λαδί, σκούρο γκρι και μαύρο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below