Ο οίκος Gucci έχει πολλές εξτρεμιστικές εικόνες στο ενεργητικό του. Για αυτή την περίοδο, ο γνωστός οίκος συστήθηκε με σουρεαλιστικές εικόνες μέσω ενός artbook περιορισμένης έκδοσης δια χειρός Γιώργου Λάνθιμου, που φέρει το όνομα Ωοτοκία (Oviparity). Ο τίτλος του βιβλίου τέχνης δίνεται, επίσης, στον ελληνικό μύθο της Λήδας και του κύκνου, όπου η Λήδα παρασυρμένη από τον Δία με τη μορφή ενός κύκνου, κάνει δύο αυγά από τα οποία θα εκκολαφθούν δύο από τα παιδιά της. Η λέξη Ωοτοκία είναι ένας ζωολογικός όρος που σημαίνει την παραγωγή αυγών από ένα ζώο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος έχει προδώσει την λατρεία του για την μοναδική και σουρεαλιστική άποψη στα θρίλερ. Από την Θανάτωση ενός Ιερού Ελαφιού (Killing of a Sacred Deer)  στον Αστακό (Lobster), ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει γίνει διάσημος για την ικανότητά του να δημιουργεί παράξενους κόσμους μέσα από τις ταινίες του. Με αφορμή το όραμα του Δημιουργικού διευθυντή της Gucci Alessandro Michele, ο Γιώργος Λάνθιμος δημιούργησε ένα εντυπωσιακό και προβληματικό χαρτοφυλάκιο εικόνων για την Cruise 2020, που φωτογραφήθηκε στη Γκαλερί Leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη.

Οι εικόνες του Γιώργου Λάνθιμου απεικονίζουν ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες των οποίων το λευκό δέρμα, από πούδρα, μιμείται τη χλιδή του μαρμάρου. Φαντάζουν σαν αγάλματα ή μοντέλα καλλιτεχνών και αλληλεπιδρούνμε τους νέους, που φοράνε πολύχρωμα και μοτίβα Gucci. Συχνά αυτά τα νεαρά και ηλικιωμένα σώματα αγκαλιάζουν ή αγγίζουν το ένα το άλλο τρυφερά, ωθώντας τον θεατή να εξετάσει τη σχέση ανάμεσα στα αιώνια, όμορφα γλυπτά και το παροδικό, ζωντανό θέμα τους: την ανθρωπότητα.”Η διαδικασία φαινόταν εκείνη την εποχή σαν μια πρόβα για ένα μελλοντικό παιχνίδι ή τις απαρχές μιας δημιουργίας ενός τελετουργικού που αυτοί οι άνθρωποι στις φωτογραφίες θα επαναλάμβαναν για τα επόμενα χρόνια” είπε ο Λάνθιμος.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below