Όταν ο Hedi Slimane αποχώρησε από τον Saint Laurent το 2016, τα πράγματα εξελίχθηκαν περίεργα. Ο σχεδιαστής μήνυσε τη μητρική εταιρεία του εμπορικού σήματος, Kering για πληρωμή ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη ρήτρα μη ανταγωνισμού του, ενεπλάκη σε μάχη μαζί της για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο online αρχείο του Saint Laurent και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή με την οποία ισχυριζόταν ότι η εταιρεία δεν τον είχε εξοφλήσει για τον τελευταίο χρόνο εργασίας του στον οίκο. Και, αυτή την εβδομάδα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Kering οφείλει στον Slimane 9,3 εκατομμύρια ευρώ.
Η Kering προσπάθησε να πληρώσει το Slimane μόλις € 667.000 για το τελευταίο έτος εργασίας του στον οίκο, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν σχεδόν κατά μέσο όρο για τον Saint Laurent κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του εκεί.
 Ο δικηγόρος του Slimane κατάφερε να αποδείξει ότι στο σχεδιαστή οφείλονταν τα χρήματα λόγω μιας ρήτρας στη σύμβασή του, η οποία εγγυόταν ότι η εταιρεία θα του πλήρωνε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη δουλειά του στον οίκο. Η Kering ωστόσο επιβεβαίωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
Πρόσφατα, ο Slimane επαναπροσλήφθηκε από την LVMH (στην οποία εργάστηκε για τον Dior Homme) ως creative director της Céline, αντικαθιστώντας την Phoebe Philo, η οποία είχε τη θέση για σχεδόν 10 χρόνια.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below