Φανερά ενθουσιασμένοι John Galliano και ο πρόεδρος του ομίλου OTB Renzo Rosso, ανακοίνωσαν στην Ιταλία πριν μερικές ώρες την ανανέωση της συνεργασίας τους, με τον Galliano να συνεχίζει το ρόλο του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Maison Margiela. Ο εκκεντρικός κύριος Galliano ανέλαβε τα ηνία του avant-garde οίκου τον Οκτώβριο του 2014 και από τότε τον οδήγησε σε νέους και επιτυχημένους καλλιτεχνικούς ορίζοντες μετατρέποντάς τον στον «πιο cool και ανατρεπτικό οίκο υψηλής ραπτικής». Μέχρι σήμερα οι editors των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας περιμένουν με ανυπομονησία κάθε σόου ενώ οι προοδευτικές συλλογές του Galliano επηρεάζουν καταλυτικά τον καλλιτεχνικό κόσμο παγκοσμίως. Με σημείο αναφοράς την αριστοτεχνική προσέγγιση της Artisanal συλλογής υψηλής ραπτικής τόσο στις ready-to-wear δημιουργίες όσο και στα αξεσουάρ έχει καταφέρει να χαράξει ένα νέο καλλιτεχνικό ρεύμα που βασίζεται στις αρχές υψηλής ραπτικής και φουτουριστική διάθεση το οποίο έχει προκαλέσει επιφωνήματα θαυμασμού στην βιομηχανία της μόδας και διπλασιασμό των ετήσιων εσόδων στον οίκο.

Maison Margiela A/W 2019

Τα τελευταία πέντε χρόνια, υπό την καθοδήγησή του, ο οίκος εξέλιξε την γκάμα των εμβληματικών αξεσουάρ με τις best-sellers τσάντες και sneakers να αποφέρουν στο οίκο το 60% από τις συνολικές πωλήσεις. Eνα νέο άρωμα το «Mutiny», το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη L’Oréal, ενθουσίασε την αγορά το 2019 προβάλλοντας το αντισυμβατικό μανιφέστο του Galliano αυτή τη φορά μέσα από μια οσφρητική συμφωνία τουμπερόζας, σαφράν, δέρματος και βανίλιας.

Maison Margiela A/W 2019

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο και ευγνώμων στον Renzo για την πίστη του σε μένα και το όραμά μου για τον οίκο Maison Margiela», σχολίασε ο John Galliano με τον Renzo Rosso να συμπληρώνει: «Πριν από 5 χρόνια πίστευα ότι ο John ήταν ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να πάρει στα χέρια του αυτό τον οίκο και σήμερα είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ γι’αυτό. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του συγχρονίζεται με τις ανησυχίες της νέας γενιάς, τον τρόπο σκέψης και των ονείρων της, κάνοντας αυτό ακριβώς που ο οίκος έκανε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – να καινοτομεί και να εμπνέει».

Maison Margiela A/W 2019

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below