Τα νέα ήταν σοκαριστικά για τους fashion insiders όταν ο Johnny Coca ανακοίνωσε μέσα στον Μάρτιο την αποχώρησή του από τον οίκο Mulberry έπειτα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη πενταετή θητεία ως καλλιτεχνικός διευθυντής του βρετανικού brand,  χωρίς όμως να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι σύντομα θα ξανακούγαμε νέα του. Ο Ισπανός σχεδιαστής  που ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής δερμάτινων ειδών στον γαλλικό οίκο για να συνεχίσει στους οίκου Bally και Céline (εδώ συνεργάστηκε στενά με την Phoebe Philo), δημιούργησε μέχρι σήμερα μερικά από τα πιο πολυπόθητα αξεσουάρ καθ ‘όλη τη διάρκεια του σχεδιαστικού του ταξιδιού.

Σήμερα, προς έκπληξη όλων μας, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον οίκο Louis Vuitton για να ηγηθεί του τμήματος δερμάτινων γυναικείων ειδών σε συνεργασία με τον Nicolas Ghesquière. Ο Coca που περιέγραψε τον διορισμό του ως πλήρη κύκλο, ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Delphine Arnault και την ομάδα της LVMH για την ανανέωση της εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που επιστρέφω σε αυτόν τον εμβληματικό οίκο, που συμβολίζει το ταξίδι και το όνειρο, εδώ όπου η φαντασία συναντά την καινοτομία και τα υψηλότερα πρότυπα αριστoτεχνίας. Με μεγάλη περηφάνια, εντάσσομαι σήμερα στις ομάδες του Nicolas Ghesquière και του οίκου Louis Vuitton για να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συλλογές με τις γυναικείες τσάντες.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Nicolas Ghesquière δήλωσε: «Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Johnny στον οίκο Louis Vuitton και είμαι πολύ χαρούμενος που θα με συντροφεύσει σε αυτό το ταξίδι το οποίο για τον ίδιο  ξεκίνησε εδώ πριν από μερικά χρόνια. Η ομάδα μου και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του στον εμπνευσμένο κόσμο του Louis Vuitton”.

Μετράμε αντίστροφα μέχρι να δούμε τις νέες του δημιουργίες για τον οίκο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below