Γεγονός που δημιούργησε ένα μεγάλο κενό στον κόσμο της μόδας αποτελεί η αποχώρηση του Daniel Lee από το τιμόνι του οίκου Bottega Veneta. Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες από τον οίκο Kering, μέλος του οποίου είναι το διάσημο brand.

Συγκεκριμένα ο CEO του οίκου δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Daniel για την αφοσίωσή του στον οίκο τα τελευταία τρία χρόνια. Ανανέωσε τον οίκο με τη σύγχρονη οπτική του και τη μοναδικά μοντέρνα αισθητική του, σεβόμενος παράλληλα τη μεγάλη κληρονομιά του οίκου. Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη του brand τα τελευταία τρία χρόνια οφείλεται στην επιτυχία της δημιουργικότητάς του».

Ο Βρετανός σχεδιαστής, που πριν λίγες εβδομάδες παρουσίασε την τελευταία του συλλογή “Salon 03” στο Detroit, ανέλαβε την καλλιτεχνική διέυθυνση του οίκου το 2019. Από την αρχή της τριετούς καριέρας του κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον, εμφυσώντας έναν αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας στους κλασικούς Bottega κώδικες.

Οι καινοτομίες του κατάφεραν να μεταμορφώσουν το DNA του brand, δημιουργώντας κάποια από τα πιο δημοφιλή σχέδια της σύγχρονης μόδας. Αναμφίβολα στις πιο διάσημες δημιουργίες του συγκαταλέγονται τα περιζήτητα pouches, που συνόδευσαν το σχεδιαστικό του ντεμπούτο στον οίκο, τα τετραγωνισμένα padded πέδιλα αλλά και το χρώμα που έχει ανακηρυχθεί στην απόλυτη τάσης της σεζόν και ακούει στο όνομα “Bottega green”. Το δημιουργικό του ταλέντο ενέπνευσε τη δημιουργία του Instagram λογαριασμού @newbottega που γνώρισε τεράστια απήχηση, μετρώντας σήμερα παραπάνω από 870.000 ακόλουθους.

Παρακάτω ακολουθεί μία μικρή αναδρομή στα πιο γνωστά Bottega Veneta σχέδια του Lee:

Pouch bag

Η Pouch τσάντα συνιστά ίσως την πιο δημοφιλή προσθήκη του Lee στα σχέδια του οίκου. Το cult αξεσουάρ, που παρουσιάστηκε στην πρώτη Bottega πασαρέλα του Lee για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019, κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή με το μίνιμαλ σχέδιό της. Από τότε έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά κάθε ενημερωμένης fashionista, καθιστώντας την παρουσία της αισθητή σε πλήθος street-style εμφανίσεων. Το statement σχέδιο είναι πλέον διαθέσιμο σε μία ποικιλία χρωμάτων και υφών – συμπεριλαμβανομένης της iconic Intrecciato πλέξης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by new Bottega Veneta (@newbottega)

“Bottega green”

Η αγάπη του σχεδιαστή για τα έντονα φωτεινά χρώματα είναι ευρέως διαδεδομένη, ωστόσο μία είναι η απόχρωση που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να φτάσει στις τοπ επιλογές της σεζόν. Ο λόγος για το “Bottega green”, την ανοιχτή πράσινη απόχρωση που ξεχώρισε στην S/S 2021 συλλογή του οίκου. Το διάσημο χρώμα έχει ντύσει πλήθος Bottega κομματιών από παπούτσια και ρούχα μέχρι κοσμήματα και αξεσουάρ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by new Bottega Veneta (@newbottega)

Stretch sandals

Το σχεδιαστικό μεγαλείο του Lee  έφτασε και στα παπούτσια με τα Stretch sandals, που έκαναν το ντεμπούτο τους στη συλλογή pre-fall 2019. Το περιζήτητο σανδάλι έρχεται σε δύο εκδοχές: ένα με λεπτεπίλεπτα λουράκια και ένα διχτυωτό διακοσμημένο με χρυσή αλυσίδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by new Bottega Veneta (@newbottega)

Cassette bag

Την pouch τσάντα διαδέχτηκε μία ακόμη δημοφιλής επιλογή η επονομαζόμενη Cassette, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην pre-fall 2019 συλλογή του οίκου. Το τετράγωνο σχέδιο σε συνδυασμό με την ογκώδη πλέξη της, την κατέστησαν αμέσως μεγάλη επιτυχία.

imaxtree.com

Lido sandals

Το Lido σανδάλι συνιστά μία ακόμη προσθήκη στις δημιουργίες του πρωτοποριακού σχεδιαστή που εκτοξεύθηκε από το πρώτο λεπτό στην κορυφή. Το κλασικό και ευέλικτο σχέδιό του το κατέστησαν απευθείας μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by new Bottega Veneta (@newbottega)

Puddle boots

Μία φρέσκια προσθήκη ήρθε να ταράξει ακόμη μία φορά τον κόσμο της μόδας μέσα από τη συλλογή του Lee για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2020 με τις Puddle μπότες -την ιδανική εναλλακτική στις κλασικές πολυφορεμένες γαλότσες.

imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below