H προσπάθεια να επιβιώσει η εβδομάδα μόδας μετά τα αποτελέσματα της πανδημίας του COVID-19 έχει γίνει μια ατελείωτη δημιουργική μάχη για τη διατήρηση της γοητείας και του επιπέδου του runway χωρίς να θυσιάζεται τη φαντασία. Ο Demna Gvasalia έχει πάει αυτή τη στιγμή αβεβαιότητας και την τάση του για καινοτομία σε νέα επίπεδα για τη συλλογή του Fall 2021. Με τίτλο “Afterworld: The Age of Tomorrow”, η τελευταία συλλογή του οίκου έρχεται σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού που επιτρέπει μια προσιτή συναρπαστική εμπειρία πασαρέλας για όλους, συντάκτες μόδας και όλους όσους βρίσκονται στο σπίτι φορώντας πιτζάμες. Το project, το οποίο χρειάστηκε πάνω από εκατό άτομα για να πραγματοποιηθεί, έγινε σε συνεργασία με το Unreal Engine of Epic Games, έτσι ώστε τα μοντέλα, τα ρούχα, οι κινήσεις και το σκηνικό να συνθέτουν έναν κόσμο «phygital».

Στον σημερινό κόσμο, η εμπειρία του runway βιντεοπαιχνιδιού του Balenciaga είναι ακριβώς όσο μεγαλοφυής φαίνεται. Και το ίδιο ισχύει και για την ίδια τη συλλογή στην οποία κυριαρχούν οι oversized σιλουέτες, οι διαφορετικές υφές και τα πατρόν Υψηλής Ραπτικής.
Τα πανωφόρια ήταν εκπληκτικά, από τα ογκώδη πάρκα και τα bomber τζάκετ με patches της NASA μέχρι τα puffers που άφηναν ακάλυπτο τον ένα ώμο μέχρι τα blanket coats με κουκούλα. Στα γνωστά αντικείμενα του οίκου δόθηκε ένα νέο twist με τολμηρά κοψίματα, όπως στα υπερμεγέθη, αλλά κομψά ντραπέ μπλουζάκια από ασυνήθιστα υφάσματα ή τα τζιν παντελόνια τα οποία φορέθηκαν σε συνδυασμό ασημί μπότες που θύμιζαν πανοπλία.
Δες εδώ όλα τα looks της συλλογής:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below