Hρθε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου: Η Pantone επιλέγει το χρώμα που θα καθορίσει το επόμενο έτος και για το 2018 αυτό θα είναι το “ultra violet”.

To μοβ είναι ένα χρώμα που έχουμε ήδη δει στα runways των Gucci, Marni και Balenciaga. Οι επονομαζόμενες “αρχές χρώματος” ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times επιλέγουν την απόχρωση του επόμενου έτους στέλνοντας 10 άτομα  να διασχίσουν τον πλανήτη για εβδομάδες κάθε φορά, ψάχνοντας για έγχρωμα σήματα στο περιβάλλον τους συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των αυτοκινήτων, των καλλυντικών, των ρούχων και των οικιακών συσκευών. Στη συνέχεια συναντώνται και συζητούν τα ευρήματά τους. Φέτος, όλοι συμφώνησαν στο Ultra Violet το οποίο είναι επίσης το όνομα μιας οργάνωσης που εργάζεται για την καταπολέμηση του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών, κάτι που μοιάζει πολύ κατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το Ultra Violet επίσης “επικοινωνεί την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και την οραματιστική σκέψη”, εξηγεί η color specialist- Leatrice Eiseman, στους Times. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Lloyd Wright συνήθιζε να φοράει μια μοβ κάπα για να μπει σε μια δημιουργική διάθεση, είπε επίσης η Eiseman, ενώ ο γνωστός σε όλους μας μουσικός Prince απέκτησε ακόμη και τη δική του Pantone μωβ απόχρωση μετά το θάνατό του. “Είναι επίσης το πιο πολύπλοκο από όλα τα χρώματα”, συνέχισε η Eiseman, “επειδή χρειάζονται δύο αποχρώσεις που είναι φαινομενικά διαμετρικά αντίθετες – μπλε και κόκκινο οι οποίες ενώνονται μαζί για να δημιουργήσουν κάτι νέο”.

Gucci Spring 2018

Η Pantone πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη αυτή η αισιοδοξία. “Είναι πραγματικά μια αντανάκλαση του τι χρειάζεται στον κόσμο μας σήμερα”, δήλωσε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του ινστιτούτου χρωμάτων Pantone. Και όπως πρόσθεσε η Eiseman: «Θέλαμε να διαλέξουμε κάτι που φέρνει ελπίδα και ένα αναζωογονητικό μήνυμα».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below