Eνας από τους πιο πρωτοποριακούς σχεδιαστές ανδρικών ενδυμάτων τoυ Λονδίνου, ο  Joe Casely-Hayford πέθανε στην ηλικία των 62 ετών.

O Casely-Hayford o οποίος είχε καρκίνο εδώ και τρία χρόνια, θεωρήθηκε ένας από τους σπουδαίους βρετανούς σχεδιαστές της γενιάς του. Εγινε γνωστός και πολύ περιζήτητος στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για την άψογη ραπτική του, την οποία αποδόμησε για να της δώσει μια streetwear διάσταση.

Απόφοιτος τoυ St. Μartins και της ακαδημίας Tailor and Cutter, ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας του μαζί με τη σύζυγό του Maria, το 1984. Κέρδισε γρήγορα τη δημοτικότητα της διεθνούς σκηνής της μόδας και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με πολλούς νέους σχεδιαστές, στυλίστες και δημοσιογράφους, να χρησιμοποιούν συχνά τα πρώτα πακέτα αμοιβών τους για να αγοράσουν ένα αντικείμενο με την υπογραφή του.

Το 2005, διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής των Gieves και Hawkes, θέση για την οποία βραβεύτηκε με ένα OBE. Το 2009, ξεκίνησε εκ νέου την επιχείρησή του ως Casely-Hayford σε συνεργασία με τον γιο του, Τσάρλι, 32.

Μαζί, επανεφήυραν την πρωτοποριακή αισθητική της μάρκας για να προσελκύσουν μια νέα γενιά και  πέτυχαν τεράστια εμπορική επιτυχία καθώς και αναγνώριση. Τον Νοέμβριο, πραγματοποίησαν το άνοιγμα του πρώτου ανεξάρτητου καταστήματος της μάρκας στην Chiltern Street στο Λονδίνο.

Ο σχεδιαστής αφήνει πίσω του μια μεγάλη και επιφανή οικογένεια. Το δεύτερο παιδί του, η Alice, 29 ετών, είναι digitai editor της Bρετανικής Vogue. Η αδερφή του Margaret είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου Shakespeare’s Globe. Ο αδελφός του Peter, είναι ο παραγωγός-ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής εταιρείας Twenty Twenty και ο άλλος αδελφός του, ο Dr. Gus Casely-Hayford OBE, είναι ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αφρικανικής Τέχνης του Ινστιτούτου Smithsonian.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below