Ο Hubert de Givenchy, ο ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ο γάλλος αριστοκράτης – το πλήρες όνομα του οποίου είναι Count Hubert James Marcel Taffin de Givenchy – πέθανε το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP σήμερα.

Ο σχεδιαστής, ο οποίος ίδρυσε τον οίκο Givenchy το 1952, ήταν ίσως πιο γνωστός για το γεγονός ότι έντυνε τη στενή φίλη και μούσα του Audrey Hepburn με πιο διάσημες τις συνεργασίες τους στις ταινίες Breakfast at Tiffany’s και Funny Face.
Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με μερικές από τις πιο κομψές γυναίκες του κόσμου – από την πριγκίπισσα Grace του Μονακό έως την Jackie Kennedy – τις οποίες προσέλκυσαν τα κλασικά, θηλυκά σχέδιά του που γιόρταζαν τη γυναικεία φιγούρα.

Μετά από 33 χρόνια ανεξάρτητης λειτουργίας του label, ο Givenchy το πoύλησε τελικά στο luxury συγκρότημα LVMH το 1988. Αργότερα αποχώρησε και από τη θέση του head designer το 1995. Από την αναχώρησή του και μετά, μια σειρά από σημαντικά ονόματα σχεδιαστών ανέλαβαν το τιμόνι της ετικέτας, όπως οι Alexander McQueen, John Galliano, Riccardo Tisci και, πιο πρόσφατα, η Clare Waight Keller.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below