Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο της μόδας. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια, που ονειρευόταν στα 89 της να επιστρέψει στην Κρήτη, πέθανε σε ηλικία 47 ετών. Νικήθηκε από τον καρκίνο, σε μία σύντομη μάχη. “Εφυγε” μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών από τη διάγνωση. Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν ώσπου κατέληξε. Αφήνει πίσω της την κόρη, τον σύζυγό της, τους γονείς και τα αδέλφια της.

Η έδρα της τα τελευταία χρόνια ήταν το Λονδίνο. Τα ρούχα της ήταν επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Από το σχέδιο ρούχων, μεταπήδεσε τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτό τον κοσμημάτων.

#isagensken #deste #blackdrape 📸@mjoannou

Posted by Sophia Kokosalaki (Official) on Tuesday, June 19, 2018

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε το 1998. To 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή.

Συνεργάστηκε με αρκετά περιοδικά μόδας -ανάμεσά τους και το Marie Claire-, απέσπασε αρκετά βραβεία ενώ το 2002 της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οπότε και κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μόδας, όπως τον γαλλικό οίκο Vionnet, τον επιχειρηματία Renzo Rosso, την Diesel και τον κολοσσό του Only the Brave. Πελάτισσες της ήταν και πολλές διάσημες κυρίες του Hollywood όπως η Gwyneth Paltrow, η  Cameron Diaz, η Kate Hudson, h Christina Ritsi και η Diane Kruger.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below