Έπεισε μια ολόκληρη γενιά συντακτών μόδας να αποχωριστούν τα stilettos τους για να τα αντικαταστήσουν με Stan Smith και ενέπνευσε μια ολόκληρη στρατιά αφοσιωμένων οπαδών να αυτοαποκαλούνται«Philophiles». Η σημερινή είδηση η οποία θέλει τη Phoebe Philo (η οποία είχε τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας στην Celine για 10 χρόνια πριν αποχωρήσει από τον οίκο το 2018), να ξεκινάει το δικό της label έχει προκαλέσει επομένως ένα τεράστιο κύμα ενθουσιασμού στους κύκλους της μόδας.

 Σύμφωνα με το WWD, η Phoebe είναι σε συναντήσεις με σχεδιαστές για ένα label το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει βιώσιμο χαρακτήρα. Αυτό ακούγεται ως μουσική στα αυτιά των fashion editors που πένθησαν την απώλεια της #oldceline, με ένα hashtag και έναν λογαριασμό στο Instagram με 301.000 ισχυρούς οπαδούς εδώ και δύο χρόνια από τότε που ο Hedi Slimane πήρε τα ηνία του γαλλικού οίκου.
Getty Images

Για όποιον δεν γνωρίζει, η Philo ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια σχεδιάστρια. Είναι μία από τις πιο διάσημες καλλιτεχνικές διευθύντριες σε ένα τοπίο που εξακολουθεί να κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από άνδρες – και ουσιαστικά δημιούργησε τη φόρμουλα ενός εντελώς νέου τρόπου ντυσίματος. Από την πρώτη της συλλογή στην πασαρέλα το 2009, άρχισε να επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει να ντύνεσαι σαν μια μοντέρνα γυναίκα. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας της, η Philo έπαιξε με τα μήκη, μεγάλωσε τις αναλογίες, έκανε όλες μας να να κρύψουμε τα μαλλιά μας μέσα σε πουλόβερ με ζιβάγκο ενώ οι συχνά άμορφες σιλουέτες και τα «άσχημα» αξεσουάρ της άλλαξαν εντελώς αυτό που παραδοσιακά θεωρούμε «σέξι» και «επιθυμητό».

Απλά ευχόμαστε λοιπόν οι φήμες να επιβεβαιωθούν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below