Ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο μπορεί να είναι ένα ρούχο όταν δεν ταιριάζει στη σιλουέτα μας, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Δεδομένου του ότι στις γιορτές όλες θα φορέσουμε τουλάχιστον ένα φόρεμα, ή μπορεί και όχι φέτος, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε για το μέλλον ποιο είναι το καλύτερο για το σωματότυπό μας.

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να βρεις ένα εξαιρετικό στυλ που ταιριάζει στο σώμα σου σαν γάντι, φτιάξαμε έναν οδηγό για να βρεις το ιδανικό ταίρι σου:

Petite

Splash News

 

Αν η σιλουέτα σου είναι petite ένα μίνι φόρεμα που επιμηκύνει τα πόδια διακοσμημένο με ρομαντικά βολάν που προσθέτουν φινέτσα στο κοντό του στυλ είναι η τέλεια επιλογή.

 

Ομοιόμορφη σιλουέτα

Getty Images

Αν έχεις ένα ομοιόμορφο λεπτό πλαίσιο αναζήτησε ένα midi ή maxi φόρεμα με λεπτομέρειες στο επάνω μέρος για να προσθέσεις δυναμισμό στη σιλουέτα.

 

Σωματότυπος μήλο

Getty Images

Αν έχεις επιπλέον πόντους στη μέση και έντονους ώμους, ένα μίνι σε empire στυλ θα καλύψει τυχόν ατέλειες στο σημείο της κοιλιάς και θα αναδείξει τα πόδια σου.

 

Σωματότυπος αχλάδι

Splash News

Αν έχεις φαρδύτερους γοφούς και πιο στενή μέση αναζήτησε φορέματα με περίπλοκα σχέδια στο στήθος και τους ώμους που καταλήγουν σε flare φούστες, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του πάνω και του κάτω μέρους.

 

Πλούσιο στήθος

Getty Images

 

Αν έχεις μεγάλο στήθος και μια καθορισμένη γραμμή μέσης, φορέματα σε γραμμή Α και ιδανικά με V-ντεκολτέ είναι τα πιο κατάλληλα, αφού αναδεικνύουν τις καμπύλες και ισορροπούν τις αναλογίες σου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below