Οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι ίδιες με τις ιατρικές και τις χειρουργικές οι οποίες προορίζονται για τους επαγγελματίες στην υγεία, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της μετάδοσης του ιού. Ευτυχώς, υπάρχει αφθονία σεμιναρίων DIY στο διαδίκτυο που δείχνουν πώς να τις φτιάξουμε μόνες μας καθώς και ένας αυξανόμενος αριθμός από brands που παράγουν τις δικές τους, παρέχοντάς μας πολλούς τρόπους να ακολουθήσουμε τη νέα κατευθυντήρια γραμμή.

Από την αρχή της πανδημίας, πολλά εμπορικά σήματα έχουν προθυμοποιηθεί να εκμεταλλευτούν τις παραγωγικές τους δυνατότητες, αλλά δυσκολεύονται να κατασκευάσουν μάσκες που να πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την επαρκή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Έτσι αυτά τα brands είναι πλέον σε θέση να παράγουν μη ιατρικές μάσκες για να φοράει ο απλός κόσμος κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης αφού αφού αυτός είναι ένας καλός τρόπος να περιοριστεί η εξάπλωση των σταγονιδίων που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση ακόμη και όταν το άτομο είναι ασυμπτωματικό.

Δες παρακάτω έναν πανεύκολο DIY τρόπο που μπορείς να δοκιμάσεις για να κατασκευάσεις τη δική σου μάσκα από ένα φουλάρι ή ένα οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα αλλά και μερικές από τις ωραιότερες που εντοπίσαμε στο διαδίκτυο για να αγοράσεις τώρα.

DIY μάσκα από ένα παλιό T-shirt ή οποιοδήποτε κομμάτι ύφασμα:

Η DIY εκδοχή της Kate Hudson, χρησιμοποιώντας μια μπαντάνα:

Βαμβακερή Τie dye μάσκα, Collina Strada
Με λεοπάρ μοτίβο, LeighDeux
Φλοράλ, ΕTSY
Με morrocan print, NYF

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below