Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της κατέθεσε σήμερα Δευτέρα η γνωστή αμερικανική αλυσίδα  J. Crew Group, η οποία σχεδιάζει να παραχωρήσει τον έλεγχο στις τράπεζες. Το τελευταίο αυτό κανόνι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά «λουκέτων» που έβαλαν διάφορα καταστήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον χώρο της έτοιμης ένδυσης με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι γνωστή για τα «preppy» ρούχα της που πολλές φορές επέλεγε και η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αλυσίδα υπέβαλε αίτημα πτώχευσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια με μια συμφωνία να εξαλείψει το χρέος της ύψους περίπου 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα την παραχώρηση της κυριότητας σε πιστωτές. Είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία λιανικής πώλησης που χρεοκοπεί εν μέσω πανδημίας.

Μεγάλο μέρος του χρέους της J. Crew κατέχουν οι Anchorage Capital Group, Capital Partners της Blackstone Group και Davidson Kempner Capital Management και ετοιμάζονται να αναλάβουν τον έλεγχο της εταιρείας. Παράλληλα, παρέχουν φρέσκια χρηματοδότηση ύψους 400 εκατ. δολ. για να βοηθήσουν τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της J. Crew, όσο προχωρούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο της εξάλειψης του χρέους της η εταιρεία σχεδιάζει να προσχωρήσει σε κλείσιμο καταστημάτων, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, το 2017 είχε γλυτώσει στο παρά 5΄ την πτώχευση καθώς αντιμετώπιζε και τότε σοβαρά προβλήματα και , όπως φαίνεται, ο κορωνοϊός ήρθε για να δώσει τη χαριστική βολή.

Πηγή: newmoney.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below