Διανύουμε ίσως την πιο σουρεαλιστική παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας. O οίκος Dior σήκωσε την επίσημη αυλαία της στις 27/09, μ’ ένα σόου εμπνευσμένο από τη δυναμική φιγούρα της Αικατερίνης των Μεδίκων, βασίλισσα της Γαλλίας του 16ου αιώνα. Η Maria Grazia Chiuri γέμισε την αναγεννησιακή πασαρέλα της με κρινολίνα, κορσέδες και πανύψηλες πλατφόρμες. Την σκυτάλη, μεταξύ άλλων, πήραν οι οίκοι Botter, Loewe και Coperni, οι οποίοι παρουσίασαν ο καθένας με τη σειρά του από ένα σόου που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Στον Botter το υδάτινο στοιχείο πήρε τη μορφή προφυλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν ως γάντια, αφού πρώτα γέμισαν με χρωματιστό νερό κι έπειτα τοποθετήθηκαν προσεκτικά στα χέρια των μοντέλων, με αποτέλεσμα να μοιάζουν σαν σταγόνες που έπεφταν από τα μανίκια των ρούχων καθ’ όλη τη διάρκεια του σόου.

imaxtree.com

Ο Jonathan Anderson του οίκου Loewe επανάφερε τα λουλούδια στη μόδα. Όχι όμως με τον αναμενόμενο τρόπο. Στην πασαρέλα του δεν είδαμε τα κλασικά φλοράλ μοτίβα που επιστρέφουν κάθε άνοιξη, αλλά το δηλητηριώδες ανθούριο με τα μακριά και πλατιά φύλλα που πρωταγωνίστησε τόσο στη διακόσμηση του χώρου όσο και στα ρούχα της συλλογής. «Ένα προϊόν της φύσης που μοιάζει με τεχνητό αντικείμενο και αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο», δήλωσε ο σχεδιαστής στα παρασκήνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOEWE (@loewe)

imaxtree.com

Βέβαια, η έκπληξη που μας επεφύλασσε ο γαλλικός οίκος Coperni ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο τέλος της επίδειξης του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, παρακολουθήσαμε τη δημιουργία ενός φορέματος από το 0, με τη χρήση ενός ειδικού σπρέι που ονομάζεται Fabrican κι όταν στεγνώνει μετατρέπεται σε ύφασμα. Η Bella Hadid βγήκε στην πασαρέλα, φορώντας μονάχα ένα εκρού εσώρουχο, και αφέθηκε στα χέρια του Dr Manel Torres, διευθύνων σύμβουλος της Fabrican Ltd και εφευρέτης του σπρέι, και της ομάδας του, οι οποίοι δημιούργησαν ένα φόρεμα επιτόπου σε λιγότερο από 10 λεπτά. Σε περίπτωση που είχατε απορία για το μη υφασμένο ύφασμα, να σας ενημερώσουμε πως  μπορεί να πλυθεί και να ξαναφορεθεί.

imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below