O oίκος Dior έρχεται στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα για την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022. Ο γαλλικός oίκος επέλεξε να πραγματοποιήσει στη χώρα μας την παρουσίαση της ξεχωριστής αυτής κολεξιόν η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ευρύτερα στην Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τον Dior αποτελεί “προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, λίκνο του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών”.

Η επίδειξη θα συνεχίσει την μαγεία του Resort σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε και προηγουμένως στο Μαρόκο, αυτή τη φορά από την καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ, ενώ οι δημιουργίες που θα παρουσιαστούν θα έχουν ραφτεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες. Στόχος είναι να προβληθούν σε όλο τον κόσμο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Οι μοναδικές Dior δημιουργίες μάλιστα θα φέρουν ραμμένη την ετικέτα “Made in Greece” .

Επιπλέον, ο οίκος Dior σχεδιάζει να συγκεντρώσει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της 17ης Ιουνίου, όπου προγραμματίζει να παρουσιάσει σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, την ξεχωριστή αυτή συλλογή που είναι αφιερωμένη στη χώρα μας.

Επιπλέον, η συλλογή Cruise 2022 του οίκου θα τιμήσει επίσης την εμβληματική φωτογράφιση των δημιουργιών Υψηλής Ραπτικής του Christian Dior στην Ακρόπολη, πριν από 70 χρόνια.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου”, δήλωσε νωρίτερα η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια τoυ γυναικείου ready-to-wear, της υψηλής ραπτικής, και των αξεσουάρ του οίκου. «Για μένα είναι ένα ουσιαστικό και εξαιρετικά εμπνευσμένο λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές της. Από τη μυθολογία έως την Οδύσσεια και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν ονειρικό προορισμό για τη διοργάνωση μιας επίδειξης και γιορτάζει, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη μετάδοση των  πολιτισμών”συνέχισε.

“Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από το χορό έως το σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν και θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να ενσωματώσω στη συλλογή μου », πρόσθεσε.

Πηγή: lifo.gr

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below