Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και πολύ καιρό υποψιαζόμασταν για όσους φορούν γυαλιά – ότι μπορεί να είναι πιο έξυπνοι από τον μέσο άνθρωπο.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communication αναφέρει ότι η κακή όραση συνδέεται με την υψηλή νοημοσύνη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου εξέτασαν γνωστικά και γενετικά δεδομένα από περισσότερα από 300.000 άτομα ηλικίας 16 έως 102 ετών και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ήταν πιο έξυπνα είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν γονίδια που υποδεικνύουν ότι χρειάζονται γυαλιά.

Ωστόσο, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες γυαλιών έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας, διαπιστώθηκε επίσης ότι έχουν αρνητική συσχέτιση με πολλαπλά θέματα υγείας όπως η κατάθλιψη, ο καρκίνος του πνεύμονα και η στηθάγχη. Η μελέτη είναι η πιο ολοκληρωμένη έρευνα των πληροφοριών που βασίζονται σε γονίδια μέχρι τώρα.

Versace

«Αυτή η μελέτη, η μεγαλύτερη γενετική μελέτη της γνωστικής λειτουργίας, έχει εντοπίσει πολλές γενετικές διαφορές που συμβάλλουν στην κληρονομικότητα των δεξιοτήτων σκέψης», δήλωσε ο Dr. Gail Davies, του Κέντρου Γνωστικής Γήρανσης και Γνωσιακής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Η ανακάλυψη των κοινών γενετικών επιδράσεων στα αποτελέσματα της υγείας και στη δομή του εγκεφάλου παρέχει τη βάση για την εξερεύνηση των μηχανισμών με τους οποίους οι διαφορές αυτές επηρεάζουν τις δεξιότητες σκέψης καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους ».

Φυσικά, η νοημοσύνη είναι υποκειμενική, αλλά εμείς δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε με την επιστήμη.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below