Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων λατρεύουν τα ιδιαίτερα παπούτσια, εκείνων που πολλές φορές φτάνουν στο όριο της υπερβολής, θα έχετε σίγουρα ψηλά στη λίστα με τους αγαπημένους σας σχεδιαστές τον Demna (Gvasalia), το ευρηματικό μυαλό που κρύβεται πίσω από το τιμόνι του Balenciaga. Κι ενώ νομίζαμε ότι έχουμε δει τα πάντα, Crocs με πλατφόρμα, Crocs με τακούνι, απίστευτα μυτερές γαλότσες και πολλά άλλα, ο οίκος επέστρεψε με μια νέα προσθήκη που έρχεται ν’ ανατρέψει τα δεδομένα της μόδας.

Courtesy of Balenciaga

Το ολόφρεσκο σχέδιο ονομάζεται “Paris Sneaker” και ξεχωρίζει για τη φθαρμένη του εμφάνιση. Είναι διαθέσιμο σε τρεις αποχρώσεις: λευκό, μαύρο και κόκκινο, ενώ την επιφάνειά του καλύπτουν σκισίματα, τρύπες και γρατζουνιές. Σκεφτείτε ένα παπούτσι που αντλεί έμπνευση από τα κλασικά Converse Chuck Taylor. Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε να κάνουμε με μια σούπερ edgy προσθήκη που μπορεί να δώσει έξτρα πόντους coolness σε κάθε εμφάνιση. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση που δεν δηλώνετε φαν της πιο παλαιωμένης εμφάνισης, μπορείτε να τα αποκτήσετε δίχως τα σημάδια φθοράς.

Courtesy of Balenciaga

Τώρα περνάμε στο καλό. Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι πως η ομάδα marketing που κρύβεται πίσω από το όνομα Balenciaga είναι μάστερ στο είδος της. Όπως είναι λογικό η καμπάνια για το νέο αθλητικό δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εκκεντρική και προκλητική. Στις φωτογραφίες του Leopold Duchemin βλέπουμε το “Paris Sneaker” στην πιο πολυφορεμένη, βρώμικη και ταλαιπωρημένη εκδοχή του. Το μήνυμα που κρύβεται από πίσω; Πρόκειται για ένα παπούτσι που είναι προορισμένο να κρατήσει μια ζωή.

Courtesy of Balenciaga

Να ενημερώσουμε πως σε περίπτωση που βαριέστε οικτρά να περιμένετε να περάσει ο χρόνος, ώστε τα νέα σας sneakers να πάρουν αυτή την φθαρμένη όψη που έχουμε ταυτίσει με τα είδωλα της ροκ και punk μουσικής σκηνής, στην ιστοσελίδα του οίκου θα βρείτε έναν περιορισμένο αριθμό (100) εξαιρετικά «φορεμένων» σχεδίων.

Courtesy of Balenciaga

Μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Demna και όλη του την ομάδα για να μας βομβαρδίζουν κάθε λίγους μήνες με τις πιο σουρεαλιστικές ιδέες και τα πιο shocking σχέδια. Demna, τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below