Το νέο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου σε συνεργασία με τον οίκο Dior, “The Greek bar Jacket”, έκανε σήμερα τη διαδικτυακή του πρεμιέρα, ύστερα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες για δια ζώσης παρουσίαση στην Αθήνα και το Παρίσι, εξαιτίας των τελευταίων δεδομένων της πανδημίας. Το μοναδικό φιλμ μάς καλεί να εξερευνήσουμε την πορεία που ακολούθησαν η καλλιτεχνική ομάδα του οίκου με επικεφαλής τη διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri από το Παρίσι έως το Σουφλί και το Άργος, αντλώντας έμπνευση από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Αρχαίας Ελλάδας και δημιουργώντας τα ρούχα της συλλογής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, στο εμβληματικό Cruise Show 2022 στο Καλλιμάρμαρo.

Στο ταξίδι αυτό, η ομάδα του Dior συνεργάστηκε με Έλληνες δεξιοτέχνες της ραπτικής αλλά και οικογενειακά εργαστήρια και βιοτεχνίες, δημιουργώντας ρευστά φορέματα εμπνευσμένα από αρχαία ελληνικά πέπλα και υφάσματα μοναδικής ποιότητας με πρωτότυπα σχέδια από μετάξι και μεταλλικές κλωστές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Συγκεκριμένα μετά την άφιξη τους στο Άργος, γνωρίζουν τον Άρη Τζονευράκη, σχεδιαστή και κεντητή παραδοσιακών ενδυμασιών με βαθιά γνώση και αγάπη για την παράδοση, με τον οποίο και αποφασίζουν να ξανασχεδιάσουν το θρυλικό “Bar Jacket” που δημιούργησε ο ίδιος ο Christian Dior το 1947, αλλά και την εμβληματική “Book Tote” τσάντα, αυτή τη φορά με κεντημένα ελληνικά λαϊκά μοτίβα.

Επόμενη στάση τους είναι το Σουφλί, όπου και συνεργάζονται με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μεταξουργίας, τους Κώστα Μουχταρίδη και Δήμητρα Κολοτούρα, ενώ στη Θάσο η Maria Grazia Chiuri σε συνεργασία με την εικαστικό Χριστιάνα Σούλου δημιουργούν ένα σπάνιο δείγμα υψηλής ραπτικής με ύφανση fil coupé και αναφορές στην ελληνική μυθολογία.

Τέλος, έχοντας φτάσει στην Αττική όπου και παρουσιάστηκε η συλλογή – ωδή στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, ο διάσημος Βρετανός πιλοποιός Stephen Jones, η νηματουργία Μέντης – Αντωνόπουλος του Μουσείου Μπενάκη και ένα παραδοσιακό εργαστήριο καπέλων στην Δραπετσώνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή του κλασικού ναυτικού ελληνικού κασκέτου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)


Από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο μέσα από το επίσημο κανάλι της Dior στο Youtube.

To ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ Productions (Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ) σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο μόδας Dior.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below