To Fashion Revolution Ελλάδος διοργανώνει το πρώτο Fashion Open Studio στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οίκο Maison Faliakos. To Fashion Open Studio είναι μια διεθνής δράση του κινήματος Fashion Revolution που έρχεται να αντικαταστήσει τα catwalks με μια περιβαλλοντικά βιώσιμη εναλλακτική κάθε χρόνο συμμετέχουν διάσημοι βιώσιμοι σχεδιαστές από όλο το κόσμο, όπως η Vivienne  Westwood και η Stella McCartney.

Πιο συγκεκριμένα, το FOS συνιστά μια εναλλακτική μέθοδο παρουσίασης της δουλειάς ενός σχεδιαστή, πλήρως συμβατή με τη φιλοσοφία της ηθικής μόδας. Αντί για μια συμβατική επίδειξη μόδας, ο σχεδιαστής ανοίγει το ατελιέ του για να υποδεχθεί και να ξεναγήσει το κοινό του, να συνομιλήσει μαζί του και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο επισκέπτης έχει την ευχέρεια να δει ακριβώς πού, πώς και από ποιους παράγονται οι συλλογές που διατίθενται από τον οίκο.

Πραγματοποιήθηκαν 66 αιτήσεις από 28 χώρες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να υλοποιηθεί σε αυτές το Fashion Open Studio κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μόδας του Fashion Revolution. Οι νικήτριες χώρες ήταν 15 και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές!

Στόχος

Στόχος του FOS είναι η εισαγωγή ενός εναλλακτικού τρόπου παρουσίασης της δουλειάς ενός atelier Couture, μέσω μιας διοργάνωσης μικρότερης κλίμακας με διεθνείς συμμετέχοντες και έμφαση στην προσωπική επαφή μεταξύ δημιουργού-κοινού.

Στο επίκεντρο του Fashion Open Studio βρίσκεται η κυκλική μόδα. Εδώ και 40 χρόνια από τον Ιδρυτή Κώστα Φαλιάκο το 1981, μέχρι και σήμερα που τα  ηνία κατέχουν ο Χρήστος Πετρίδης (Chief Creative Officer) και ο Βενέδικτος Αντύπας (Creative Director) η κυκλική μόδα αποτελεί εξειδίκευση του οίκου Maison Faliakos και τρόπο εισαγωγής της βιωσιμότητας στη βιομηχανία μόδας.

Θεματικές ενότητες

Μέσα από ένα live-ψηφιακό τριήμερο workshop #UpcyclingCouture θα δούμε πως μία παλιά δημιουργία πολυτελείας αναγεννάται και σαν να ήταν καινούργιο ύφασμα μετατρέπεται σε ένα μία νέα δημιουργία.

Θα μοιραστούν τις ιστορίες upcycling couture εμβληματικές γυναίκες και πελάτισσες του Maison Faliakos δείχνοντάς μας πώς μοναδικά κομμάτια heritage που κληρονόμησαν, πήραν νέα ζωή.

Θα γνωρίσουμε μια ιδιαίτερη ιστορία, αυτή του ράφτη, πρώην θύμα εμπορίας ανθρώπων, που βρήκε στο atelier του Maison Faliakos την προσωπική του διάσωση και αναγέννηση.

Θα μας επισκεφθούν διάσημες φίλες και υποστηρικτές του οίκου και της φιλοσοφίας του.

Πότε και Πού

Το Fashion Open Studio θα διεξαχθεί ψηφιακά στις 20 – 22 Απριλίου μέσα από το Atelier του Maison Faliakos στο Μετς, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επανάστασης της Μόδας Fashion Revolution Week, κοντά στην επέτειο της τραγωδίας του Rana Plaza στο Μπαγκλαντές, 24 Απριλίου του 2013, που είχε περισσότερα από 1100 θύματα.

Εξασφαλίστε τη θέση σας εδώ: https://www.eventora.com/el/Events/fashion-open-studio-greece-2021

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Η παρακολούθηση θα είναι ταυτοχρόνως διεθνώς προσβάσιμη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας έναντι του αντιτίμου των 5€. H πλατφόρμα των εγγραφών είναι διαθέσιμη από τα τέλη Μαρτίου 2021.

Instagram: @fashionopenstudio   @fash_revgr

Facebook:

https://www.facebook.com/fashionopenstudio/

https://www.facebook.com/FashionRevolutionGreece/

Websites: https://www.fashionopenstudio.com/event-details/maison-faliakos-fashion-open-studio

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below