Για χρόνια, το Met Gala λάμβανε χώρα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τα σχέδια όλων το 2020 και η «μεγαλύτερη νύχτα» της μόδας, όπως περιγράφεται συχνά, ακυρώθηκε. Η αντίστοιχη ανοιξιάτικη έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιού με τίτλο “About Time: Fashion and Duration”, δεν εγκαινιάστηκε ποτέ με το διάσημο θεματικό πάρτι διασημοτήτων, παρόλο που τελικά άνοιξε στο κοινό τον Οκτώβριο – αργά και με περιορισμένη χωρητικότητα.

Τι γίνεται λοιπόν φέτος; Χθες, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ανακοίνωσε ότι το Ινστιτούτο Κοστουμιών επέστρεψε στις δραστηριότητές του. Η επόμενη μεγάλη έκθεσή του δεν θα έχει ένα αλλά δύο μέρη – κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν – και τα δύο θα είναι με θέμα την αμερικανική μόδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@themetgalaofficial)

Το πρώτο μέρος, “In America: A Lexicon of Fashion” θα ανοίξει στο Anna Wintour Costume Center στις 18 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, θα γιορτάσει την 75η επέτειο του Ινστιτούτου Κοστουμιού και “θα εξερευνήσει ένα σύγχρονο λεξιλόγιο της αμερικανικής μόδας,” »Που σημαίνει ότι θα αναδείξει περισσότερους σύγχρονους σχεδιαστές – κάτι που δεν έχει γίνει σε τέτοιο βαθμό στο παρελθόν – και θα τους θέσει σε συνομιλία με εκείνους που ήρθαν πριν από αυτούς. Μια ειδική ταινία της σκηνοθέτιδας Melina Matsoukas θα προβληθεί και σε όλες τις γκαλερί.

Το δεύτερο μέρος, «“In America: An Anthology of Fashion,”», θα ανοίξει στις αίθουσες της Αμερικάνικης πτέρυγας στις 5 Μαΐου 2022, και θα έχει μια πιο ιστορική προοπτική, εξετάζοντας περισσότερα από 300 χρόνια αμερικανικής μόδας μέσω διαφόρων αφηγήσεων – μερικές γνωστές όπως η Μάχη των Βερσαλλιών και άλλες λιγότερο, όπως η ιστορία της Elizabeth Keckley, μοδίστρας της Mary Todd Lincoln. Κάθε δωμάτιο θα απεικονίζεται από έναν διαφορετικό Αμερικανό σκηνοθέτη ενώ και τα δύο μέρη θα ολοκληρωθούν ταυτόχρονα στις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Met Gala (@themetgalaofficial)

Όσον αφορά το Met Gala, ένα πάρτι θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, πριν από το άνοιγμα του πρώτου μέρους και ένα πλήρες γκαλά για το δεύτερο μέρος έχει προγραμματιστεί για την πρώτη Δευτέρα του Μαίου του 2022.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below