Παρόλο που η μόδα ήταν ανέκαθεν ρευστή, υπήρχαν κατά καιρούς ταμπέλες και ταυτότητες που τη συνόδευαν και την καθόριζαν. Όχι πια. Από τον Χάρη Σταυρίδη.

Το YOOX και το ανερχόμενο brand Les girls les boys λανσάρισαν μόλις μια αποκλειστική capsule συλλογή που δημιουργήθηκε από κοινού με τη Serena Rees, την ιδρύτρια και creative director της μάρκας εσωρούχων και ρούχων χωρίς φύλο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μια συλλογή που δημιουργήθηκε για όσους αγαπούν μια άτυπη προσέγγιση στη μόδα και αναζητούν ένα στυλ που δεν συνδέεται με τις διαφορές των φύλων. Τα ρούχα, που διατίθενται αποκλειστικά στο Yoox από τον Οκτώβριο του 2021, προσφέρουν μια ευρεία επιλογή σε casual στυλ που ακολουθεί μια χαλαρή προσέγγιση και, χωρίς αποκλεισμούς, απευθύνεται σε όλα τα φύλα. Ρούχα που φοριούνται εύκολα καθημερινά και μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλά διαφορετικά στυλ. Με μεγέθη που κυμαίνονται από XS έως XXL, τα ρούχα είναι σχεδιασμένα να φοριούνται από όλους ενώ τα βασικά κομμάτια είναι φούτερ, μπλουζάκια και παντελόνια καθώς και εσώρουχα που αποτελούν την κλασική βάση των les girls les boys.

“Το να είσαι εσύ είναι αρκετό”. Αυτό είναι το βασικό concept της συλλογής που απευθύνεται στο νεανικό κοινό και προάγει τις αξίες του Gen-Z και τα θετικά ιδανικά με τα οποία ταυτίζεται. Άλλωστε, τα les girls les boys δεν νοιάζονται για ταμπέλες ή ορισμούς. Αυτό που έχει σημασία είναι εσείς, εμείς, οι κοινότητές μας και η παγκόσμια συλλογικότητα σκέψης και συναισθημάτων. Το brand επιδιώκει να οικοδομήσει μια κοινότητα που αξιοποιεί αυτή τη συλλογική δύναμη και το δημιουργικό δυναμικό για να κινητοποιήσει τις μεταβαλλόμενες τάσεις σε τολμηρές ιδέες και νέες ελευθερίες. Καλωσορίζουν λοιπόν όλους και όποιον ασπάζεται τη ρευστότητα της αγάπης και της φιλίας.

Η καμπάνια που συνοδεύει το λανσάρισμα αφηγείται την ιστορία μιας μικρής ομάδας φίλων που ενώνονται από τη διαφορετικότητα και τα πάθη τους: ένα οικογενειακό πλαίσιο που επανεξετάζεται στο όνομα της διαφορετικότητας μιας ολόκληρης γενιάς. Στην καμπάνια συμμετέχει το μοντέλο, ηθοποιός και ακτιβίστρια Precious Lee, διάσημη ως υπέρμαχος της διαφορετικότητας των φυλών και των μεγεθών στη βιομηχανία της μόδας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below