«Karl Lagerfeld: A Line of Beauty». Αυτό θα είναι το θέμα του Costume Institute Benefit 2023, γνωστού και ως Met Gala, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει ως τα μέσα του Ιουλίου 2023. Στόχος του Andrew Bolton, επικεφαλής του Costume Institute, είναι να μεταφερθεί η πλούσια κληρονομιά του Karl Lagerfeld, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019, σε εκθεσιακή μορφή. Σίγουρα δε θα πρόκειται για μια κλασική αναδρομή, καθώς αυτό είναι κάτι που ο Karl θα μισούσε. Άλλωστε, το θέμα επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου που πίστευε ακράδαντα πως η μόδα δεν ανήκει στα μουσεία.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel για 32 χρόνια, ενώ συνέβαλε σημαντικά και στην αναβίωση των γυναικείων συλλογών του οίκου Fendi. Στο τεράστιο ταλέντο του οφείλουμε τη δημιουργία του διπλού C λογότυπου της Chanel, σήμα κατατεθέν του γαλλικού οίκου πολυτελείας, αλλά και την οργάνωση υπερπολυτελών σόου που θα μείνουν για πάντα γραμμένα στη βίβλο της μόδας. Σ’ αυτόν, λοιπόν, το σχεδιαστή – θρύλο αφιερώνει το θέμα του επόμενου Gala του το MET.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Met Gala, η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 150 δημιουργίες από όλους τους οίκους με τους οποίους συνεργάστηκε – Chanel, Fendi, Chloé, Balmain και Patou – μαζί με τα αντίστοιχα σκίτσα τους. Ο Karl ανέκαθεν λάτρευε να σχεδιάζει. Η δημιουργία σκίτσων με χαρτί και μολύβι αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Ήταν ο βασικός τρόπος με τον οποίο επικοινωνούσε τις ιδέες του. Ο αρχιτέκτονας Tadao Ando έχει αναλάβει να σχεδιάσει το εσωτερικό της έκθεσης. Επικεφαλής χορηγός θα είναι ο οίκος Chanel μαζί με τη σημαντική υποστήριξη του οίκου Fendi και τη βοήθεια της Condé Nast και του ομώνυμου brand του σχεδιαστή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below