Κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που έντυσαν τις εμφανίσεις της σπουδαίας τραγουδίστριας, Amy Winehouse, στη λαμπερή και γεμάτη επιτυχίες καριέρα της, που έληξε άδοξα τον Ιούλιο του 2011, πωλούνται σε δημοπρασίες, συγκεντρώνοντας αρκετά εκατομμύρια δολλάρια.

Το iconic εξώπλατο μίνι φόρεμα με τις μαύρες και neon κίτρινες ρίγες, που επέλεξε η Amy για την τελευταία της συναυλία στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα πριν τον τραγικό της θάνατο, πωλήθηκε δεξαέξι φορές παραπάνω από την αρχική του αξία, για 243.000 δολάρια.

Getty Images

Η μοναδική Winehouse, με τη χαρακτηριστική φωνή γεμάτη εκφραστικότητα, άφησε το στίγμα της στην ιστορία της μουσικής μέσα από μεγάλες επιτυχίες όπως Rehab, Back to Black και Love is a Losing Game.

Υπολογίζεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί παραπάνω από τέσσερα εκατομμύρια δολλάρια από την πώληση 800 κομματιών. Αναμεσά τους ξεχωρίζουν η κόκκινη δερμάτινη Moschino τσάντα σε σχήμα καρδιάς που κράτησε στα Brit Awards το 2007, η οποία πωλήθηκε 13 φορές παραπάνω από την αρχική της τιμή, αλλά και ένα χρυσό Dolce & Gabbana φόρεμα του οποίου η πρωταρχική αξία πολλαπλασιάστηκε 30 φορές, αγγίζοντας τα 19.200 δολλάρια.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο ίδρυμα που δημιούργησαν οι γονείς της, με αφορμή τον εθισμό της κόρης τους στο αλκοόλ, προκειμένου να χαρίσουν βοήθεια σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από εθισμούς όλων των ειδών.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below