Το Fondazione Prada στο Μιλάνο ιδρύθηκε το 1993 από την οικογένεια Prada, είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και προβάλλει την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, τη φιλοσοφία και πολλά άλλα. Επιπλέον φιλοξενεί κάθε σεζόν τις ανδρικές και γυναικείες επιδείξεις του οίκου.

Παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα κλείσει τις φυσικές πόρτες του λόγω κορωνοϊού, το ίδρυμα τώρα αποκαλύπτει ότι θα καλωσορίσει το κοινό ψηφιακά. Με τις τρεις κύριες εκθέσεις του να αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, οι επισκέπτες του κυβερνοχώρου θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτά τα shows online μέσω μιας «εικονικής εμπειρίας μάθησης και γνώσης».

“Με σκοπό να μετατρέψουμε μια περίοδο κρίσης σε ευκαιρία μελέτης και ανάλυσης, βιώνουμε νέους τρόπους λειτουργίας και επικοινωνίας”, γράφει το ίδρυμα σε δελτίο τύπου. ”

Ελπίζοντας να αμφισβητήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τους συμβατικούς τρόπους με τους οποίους ασχολούμαστε με τον πολιτισμό, το ίδρυμα θα μετατρέψει τον ιστότοπό του και τα κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σε ένα «εργαστήριο ιδεών». Μαζί με τις νέες συνεντεύξεις, τα βίντεο και τις εικόνες που διατίθενται και σε άλλες χώρες, το ίδρυμα πρόκειται να παράσχει ένα γλωσσάριο, το οποίο θα εξερευνήσει τα πλούσια αρχεία του Fondazione Prada και θα αντικαταστήσει τα κινηματογραφικά προγράμματα με μια επιμελημένη υπηρεσία συνεχούς ροής.

Με ένα podcast και ένα βίντεο πρότζεκτ να ετοιμάζεται, αυτή η νέα πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να εξεταστεί πέρα από την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας μια «ευέλικτη πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων φορμάτ που θα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below