Στον αριθμό 30 της λεωφόρου Montaigne στο Παρίσι βρίσκεται από το 1946 το ατελιέ του οίκου Dior. Το αριστοκρατικό αρχοντικό ήταν σαν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Κριστιάν Ντιόρ, ο οποίος διαμόρφωσε τους εσωτερικούς του χώρους σύμφωνα με την ίδια κομψή αισθητική που χαρακτηρίζει και τις δημιουργίες του.

Εβδομήντα δύο χρόνια αργότερα, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τα αρχεία του οίκου φέρνοντας στο προσκήνιο μερικά από τα πιο ιστορικά σχέδια όπως η τσάντα Saddle και το μοτίβο Oblique. Αυτή τη σεζόν η καλλιτεχνική διευθύντρια επέστρεψε στο σημείο όπου ξεκίνησαν όλα λανσάροντας μια capsule συλλογή με έμπνευση από το πρώτο ατελιέ του οίκου.

«Η συναισθηματική σύνδεση που αναπτύσσουμε με ένα χώρο μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρή. Το αισθάνθηκα αμέσως όταν μπήκα για πρώτη φορά στο ατελιέ της Avenue Montaigne», ανέφερε σε δήλωσή της η Κιούρι. Aνάμεσα στις τούλινες φούστες, στα bar jackets και τις slingback γόβες της συλλογής 30 Montaigne, τo σχέδιο που τράβηξε την προσοχή μας είναι η πρωτοεμφανιζόμενη τσάντα ώμου με μεταλλικό κούμπωμα με τα αρχικά του ιδρυτή του οίκου, σε μια σειρά από ιδιαίτερες παστέλ αποχρώσεις. Κατασκευασμένη από τρία διαφορετικά είδη δέρματος, είναι λουστραρισμένη όπως καμία άλλη, ενώ μία από τις εκδοχές της έχει ως καμβά το μοτίβο Oblique.

«Η έμπνευσή της στηρίχτηκε στη λειτουργικότητα. Μια λειτουργικότητα που σε συνδυασμό μετην καθαρή αισθητική συνεχίζει να με συναρπάζει», είπε η Κιούρι, η οποία υπογραμμίζει ότι το βασικό συστατικό για τη δημιουργία μιας it bag δεν είναι μόνο το πώς δείχνει εξωτερικά, αλλά και πώς χρησιμοποιείται.  Ευρύχωρη, με ρυθμιζόμενο λουράκι, αυτή η τσάντα «έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες του σήμερα με σημείο αναφοράς τις ανάγκες και την επιθυμία τους για έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο τρόπο ζωής», όπως εξηγεί η Κιούρι.

dior.com

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below