Το μοχέρ χρησιμοποιείται για υπερ-μαλακά, ελαφρά και ζεστά πουλόβερ και κασκόλ. Σε ένα ανησυχητικό όμως βίντεο που κυκλοφόρησε η PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)  τον Μάιο, γίνονται τώρα γνωστές οι σκληρές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή του μαλλιού της γίδας Angora. Μεγάλες αλυσίδες μόδας, όπως Zara, H & M, Mango, και Topshop, κάνοντας μια αποφασιστική κίνηση, αποβάλλουν το μοχέρ από τα ράφια τους. Η Asos πηγαίνει το πράγμα ακόμα πιο μακριά και δεσμεύεται να αποκλείσει συνθέσεις που περιλαμβάνουν ίνες ζώων όπως είναι το κασμίρ, το μετάξι και οι διακοσμητικές προσθήκες από φτερά.

Σε πολλά καταστήματα αυτών των αλυσίδων μπορείτε ακόμα να αγοράσετε προϊόντα που περιέχουν μοχέρ, αλλά στο μέλλον, δεν θα πρέπει να αγοράσετε ρούχα με μαλλί της γούνας Angora στη σύνθεσή τους. Ένας εκπρόσωπος της H & M δήλωσε στην Washington Post: “Δεν είναι εύκολο να ελέγξουμε την αλυσίδα εφοδιασμού μοχέρ, διότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα πρότυπα για το μαλλί που θα μπορούσαν να ελεγχθούν, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να το αποκλείσουμε τελείως στο μέλλον. Το αργότερο έως το 2020, δεν θα υπάρχουν προϊόντα στις συλλογές μας που να περιέχουν μοχέρ. ”


To μοχέρ έχει μια μοναδική εμφάνιση η οποία είναι ευδιάκριτη σε σέξι απαλά πουλόβερ και ζακέτες. Το γεγονός ότι η εικόνα αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τη σκληρή μέθοδο με την οποία παράγεται έγινε όμως κάτι περισσότερο από σαφές στο βίντεο της PETA.

“Η ανεξέλεγκτη σκληρότητα στα ζώα είναι συνηθισμένη στη βιομηχανία μοχέρ, ανεξάρτητα από το τι λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί να το καλύψουν. Η οργάνωση των δικαιωμάτων των ζώων ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ελέγχουν την ετικέτα στα ρούχα τους πριν αγοράσουν οτιδήποτε.” Αν το κομμάτι περιέχει μοχέρ, δεν θα πρέπει να το αγοράσετε. “λέει η Yvonne Taylor της PETA.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below