Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν από χθες το πρωί, ο Gucci ανακοίνωσε ότι ο Alessandro Michele αποχωρεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή Ο Alessandro Michele βρίσκεται στο δημιουργικό τιμόνι του Gucci από τις 21 Ιανουαρίου 2015 και έχει παίξει θεμελιώδη ρόλο στο να γίνει η επωνυμία αυτό που είναι σήμερα μέσω της πρωτοποριακής του δημιουργικότητας, μένοντας πιστός στους διάσημους κώδικες του Οίκου.

Ο Marco Bizzarri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci, δήλωσε: «Ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Alessandro στα τέλη του 2014, από τότε είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε στενά καθώς ο Gucci χάραξε την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία οκτώ χρόνια. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα 20 χρόνια δέσμευσής του και για το όραμα, την αφοσίωση και την άνευ όρων αγάπη του για αυτόν τον μοναδικό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Creative Director.”

Ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Kering, δήλωσε: «Ο δρόμος που περπάτησαν μαζί ο Gucci και ο Alessandro τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικός και θα παραμείνει ως μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία του Οίκου. Είμαι ευγνώμων στον Alessandro που έφερε τόσα πολλά από τον εαυτό του σε αυτή την περιπέτεια. Το πάθος του, η φαντασία του, η εφευρετικότητά του και η κουλτούρα του τοποθετούν τον Gucci στο επίκεντρο, όπου βρίσκεται η θέση του. Του εύχομαι ένα υπέροχο επόμενο κεφάλαιο στο δημιουργικό του ταξίδι».

Ο Alessandro Michele είπε: «Υπάρχουν στιγμές που οι δρόμοι χωρίζουν λόγω των διαφορετικών προοπτικών που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σήμερα τελειώνει για μένα ένα εξαιρετικό ταξίδι, που διήρκεσε περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα σε μια εταιρεία στην οποία έχω αφιερώσει ακούραστα όλη μου την αγάπη και το δημιουργικό πάθος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου ο Gucci ήταν το σπίτι μου, η οικογένειά μου. Σε αυτήν την ευρύτερη οικογένεια, σε όλα τα άτομα που την φρόντισαν και την υποστήριξαν, στέλνω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, τη μεγαλύτερη και εγκάρδια αγκαλιά μου. Μαζί τους έχω ευχηθεί, ονειρευτεί, φανταστεί. Χωρίς αυτούς, τίποτα από αυτά που έχτισα δεν θα ήταν δυνατά. Σε αυτούς αφιερώνω και την πιο ειλικρινή μου επιθυμία: να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τα όνειρά σας, τη λεπτή και άυλη ύλη που κάνει τη ζωή να αξίζει να τη ζεις. Είθε να συνεχίσετε να τρέφετε τον εαυτό σας με ποιητικές και περιεκτικές εικόνες, παραμένοντας πιστοί στις αξίες σας. Είθε να ζείτε πάντα με τα πάθη σας, ωθούμενοι από τον άνεμο της ελευθερίας».

Το γραφείο σχεδιασμού του Gucci θα συνεχίσει να προωθεί την κατεύθυνση του Οίκου μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below