Ο Alessandro Michele, βρίσκεται σε αποστολή αποκατάστασης των μεγαλύτερων επιτυχιών του οίκου Gucci από τότε που ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, το 2014.

Το μεταξωτό μαντήλι Flora με το μοτίβο από αγριολούλουδα που ο Rodolfo Gucci χάρισε ως δώρο στην Grace Kelly, επανεμφανίστηκε στη συλλογή φθινοπώρου / χειμώνα 2018 του Michele. Στη συνέχεια, ήρθε η αγαπημένη τσάντα της Jackie Kennedy G1244 η οποία μετονομάστηκε σε « Jackie». Ο Michele την επανέφερε για τη ανδρική συλλογή φθινοπώρου / χειμώνα 2020 και την ονόμασε επίσημα, Jackie 1961. Στη συνέχεια έπαιξε με τα αρχεία του Tom Ford (καλλιτεχνικός διευθυντής του Gucci από το 1990-2004) στη συλλογή του φθινοπώρου / χειμώνα 2021, και ιδίως με το κόκκινο βελούδινο κοστούμι.

Τώρα, η τσάντα -μπαμπού του οίκου από το 1991, που κρατήθηκε από την πριγκίπισσα Diana στα χρόνια πριν από το θάνατό της, έχει την ίδια μεταχείριση.

Getty Images

Η Gucci Diana μπαίνει στη λίστα μαζί με τις εκδοχές των Salvatore Ferragamo και του Dior, οι οποίοι έχουν επίσης αποτίσει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα δίνοντας το όνομά της σε μια τσάντα.

Getty Images

H μπαμπού-σουέτ τσάντα συνόδευε την Diana σε πολλές περιστάσεις: σε εξόδους για ψώνια στην οδό Bond, ακόμη και στην αθλητική ημέρα του πρίγκιπα Harry στο Ludgrove School. Ίσως είχε μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα αγαπημένα της στυλ. Ήταν σίγουρα ικανή και πρακτική, όπως μπορούν να πιστοποιήσουν οι νέες γενιές των tastemakers, συμπεριλαμβανομένων των Sienna Miller, Jodie Turner-Smith, Elle Fanning και Alexa Chung οι οποίες λανσάρουν τώρα την ίδια τσάντα.

H Elle Ganning με την Gucci Diana/ Photo credit: Gucci

Η Gucci Diana έρχεται σε τρία μεγέθη (μίνι, μικρό και μεσαίο) και επτά χρώματα, από το bubblegum pink που προτιμά η Fanning μέχρι ουδέτερους τόνους που επιλέγουν οι Miller και Turner-Smith.

H Sienna Miller με την Gucci Diana/ Photo credit: Gucci

Αυτό ωστόσο δεν είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο που είχε αγαπήσει η πριγκίπισσα: Η αναμόρφωση του Michele της έχει δώσει μια διασκεδαστική, μποέμ αίσθηση με patchworks, κροσέ, διακοσμητικά από πύθωνα και νέον λεπτομέρειες γύρω από το χερούλι.

H Alexa Chung με την Gucci Diana/ Photo credit: Gucci

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λίστα αναμονής για την κομψή τσάντα η οποία κυκλοφορεί ήδη, είναι σίγουρο ότι θα γίνει μπεστ σέλερ. Η Gucci Diana αντιπροσωπεύει τη ρευστότητα, την ελευθερία και την υψηλή μόδα -ακριβώς το μήνυμα και πίσω από τις ενδυματολογικές επιλογές της Diana.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below