Ο Virgil Abloh επενδύει στο μέλλον των μαύρων μαθητών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής του οίκου Louis Vuttion και ιδρυτής της δικής του εταιρείας, Off-White – ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια μέσω του πρόσφατα δημιουργημένου ταμείου υποτροφιών Virgil Abloh ™ ️ “Post-Modern” , το οποίο θα παρέχει υποτροφίες σε μαύρους ανθρώπους που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια καριέρα στη βιομηχανία της μόδας. Όχι μόνο ο οργανισμός θα προσφέρει οικονομική υποστήριξη, αλλά θα παρέχει επίσης καθοδήγηση και πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.

“Παθιαζόμουν πάντα με την επόμενη γενιά ανθρώπων και θέλω να παρέχω στα παιδιά τις ίδιες βάσεις που δόθηκαν σε εμένα”, δήλωσε ο Abloh. Γι’ αυτό και είμαι τόσο ευτυχισμένος που δημιούργησα αυτό το ταμείο με το FSF. ”

Το FSF είναι ένα Ταμείο Υποτροφιών Μόδας, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την ανάπτυξη εργατικού δυναμικού στις Η.Π.Α. Ο οργανισμός απονέμει ήδη 1,2 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε πολλά υποσχόμενους σπουδαστές που επιδιώκουν να πετύχουν σε διαφορετικούς τομείς της μόδας – από το σχεδιασμό και τα εμπορεύματα έως το μάρκετινγκ.

«Στην καρδιά της αποστολής του FSF είναι η ανάδειξη των δημιουργικών οραμάτων των ταλαντούχων νέων που θεωρούνται οι μελλοντικοί ηγέτες της βιομηχανίας μας», δήλωσε ο Peter Arnold, διευθυντής του οργανισμού. «Ο Virgil είναι ένας trailblazer και αξιοποιεί τη σημαντική επιρροή του για να αλλάξει τις βάσεις από μέσα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε αυτήν την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του και των συνεργατών του».

Μερικοί από αυτούς τους συνεργάτες περιλαμβάνουν την Louis Vuitton, το Evian, την Farfetch και την ομάδα New Guards, οι οποίοι μαζί με τον Abloh, συνέβαλαν στη συγκέντρωση του ποσού. Όπως επιβεβαίωσε ο Abloh, “Είμαι επίσης ευγνώμων για τις δωρεές των συνεργατών μου, καθώς αυτά τα χρήματα θα συνεισφέρουν στη δημιουργία μεγαλύτερων ευκαιριών για τους μαύρους ανθρώπους εντός και εκτός των οργανισμών τους.”

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below