Η επιλογή των παπουτσιών σύμφωνα με το σχήμα του ποδιού δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν αγοράζουμε ένα νέο ζευγάρι. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψιν και αυτήν την παράμετρο, μπορεί να αποδειχθεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην κάλυψη μερικών μικρών ατελειών και, πάνω απ ‘όλα, στην παροχή άνεσης.

Σανδάλια ή ψηλοτάκουνα, εσπαντρίγιες ή πλατφόρμες, παρακάτω θα βρεις έναν μίνι οδηγό  καλοκαιρινών παπουτσιών που θα πρέπει να υιοθετήσεις σύμφωνα με τη μορφολογία του ποδιού σου.

Τι καλοκαιρινά παπούτσια να διαλέξεις άν έχεις λεπτό πέλμα;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Choo (@jimmychoo)


Παρόλο που ένα λεπτό πόδι θεωρείται κομψό και πολύ θηλυκό, είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο ζευγάρι παπούτσια. Τις περισσότερες φορές το λεπτό πόδι δεν γεμίζει σωστά το παπούτσι, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει και καλά.

Για να συνδυάσεις την άνεση και τη σταθερότητα, προτίμησε μοντέλα που συγκρατούν καλά το πόδι. Τα παπούτσια με λουράκια, για παράδειγμα, είναι μια τέτοια περίπτωση. Ωστόσο, φρόντισε να επιλέξεις χαμηλό τακούνι – κατά προτίμηση λιγότερο από 6 εκατοστά. Σε flat καλό θα ήταν να επιλέξεις μπαλαρίνες, sneakers, derbies ή ελαφριά σανδάλια που θα αναδείξουν μοναδικά το σχήμα του ποδιού σου.

Τι καλοκαιρινά παπούτσια να διαλέξεις αν έχεις μεγάλο πέλμα;


Το μέγεθος των ποδιών μας είναι ανάλογο με το ύψος μας. Αν θέλεις να κάνεις τα πόδια σου να δείχνουν πιο μικρά, αναζήτησε χοντρά τακούνια που θα τα κάνουν να δείχνουν πιο ισορροπημένα σε μέγεθος, ενώ ένα τακούνι στιλέτο θα τα κάνει ορατά σέξι και κομψά.

Απόφυγε τα μυτερά παπούτσια και τα χαμηλά τακούνια που θα δώσουν την εντύπωση ότι επιμηκύνουν το πόδι σου και θα συμπιέσουν το σχήμα τους.

Ποια καλοκαιρινά παπούτσια να διαλέξεις αν έχεις φαρδύ πέλμα;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Choo (@jimmychoo)


Σε στενεύουν τα παπούτσια και τα δάχτυλα σου τρίβονται στις ραφές; Είναι προφανές ότι τα πόδια σου κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Γι’ αυτό υπάρχουν ορισμένα μοντέλα παπουτσιών που θα μπορούσαν να διορθώσουν αυτήν τη μόνιμη δυσφορία. Με τα mules και τα σανδάλια να είναι εξαιρετικά δημοφιλή και για αυτή τη σεζόν, η μόδα είναι στο πλευρό σου. Μπορείς να ποντάρεις σε παπούτσια με στρογγυλές μύτες και μαλακά υλικά αλλά φρόντισε να αποφεύγεις τα σανδάλια με λουράκια που θα τονίσουν το πλάτος του ποδιού σου, καθώς και στιλέτο, που πιέζουν το πόδι.

Τι καλοκαιρινά παπούτσια να διαλέξεις αν έχεις μικρά πόδια;


Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά πόδια είναι πολύ χαριτωμένα αλλά δύσκολα ταιριάζουν σωστά στα παπούτσια. Για να δώσεις την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων ποδιών, επίλεξε παπούτσια με έντονη μύτη. Tα τακούνια, τα derbies ή οι μπαλαρίνες θα δώσουν το εφέ μεγαλύτερου ποδιού και ειδικά αν έχουν τακούνι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below