Προτού ξεκινήσω να αναλύω τους καταναλωτικούς μου στόχους γι’ αυτή τη χρονιά θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε δύο λέξεις: «προϋπολογισμός γκαρνταρόμπας». Με ένα σαφές budget κατά νου κάνουμε πιο στρατηγικές τις αγορές μας: σχεδιάζουμε σε τι να ξοδέψουμε και πότε να αποταμιεύσουμε, ποια κενά έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας και πού έχουμε πολλαπλάσια του ίδιου είδους (τέσσερα μπεζ πουλόβερ κανείς;). Κάπου ανάμεσα στην καθιερωμένη -και πολλά υποσχόμενη- λίστα με τα «to-do» και τους στόχους για αυτοβελτίωση, η νέα χρονιά με βρίσκει να υπόσχομαι στον εαυτό μου πως…

…Θα εκτιμήσω περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα
Μετά την «αποτοξίνωση της γκαρνταρόμπας» στις αρχές Σεπτεμβρίου -όσες από εσάς έχετε μείνει πίσω ανατρέξτε στο τεύχος Oκτωβρίου σελ. 33- έχω μπει σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού της σχέσης μου με τα ρούχα για τα οποία κάποτε περιόριζα αρκετές από τις εξόδους μου προκειμένου να τα αποκτήσω. Πολλά από αυτά ακόμα κρέμονται στις κρεμάστρες. Για αρχή έχω εκτυπώσει μερικά από τα αγαπημένα μου look από τις πασαρέλες της νέας σεζόν φτιάχνοντας ένα moodboard που θα καθοδηγήσει τους στυλιστικούς μου πειραματισμούς.

H νέα συλλογή της Alessandra Rich επαναπροσδιορίζει τις πιο εβληματικές σιλουέτες από τα 50s

…Θα επενδύσω σε περισσότερα κοσμήματα
Εκανα μια συντονισμένη προσπάθεια να αρχίσω να οργανώνω τη συλλογή κοσμημάτων παραχωρώντας τη θέση των trend της μιας σεζόν σε όμορφες επενδύσεις που ίσως μια μελλοντική κόρη να θέλει να κληρονομήσει μια μέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα περιοριστώ σε μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους. Λατρεύω την ντελικάτη συλλογή Lingerie του Νίκου Κούλη και ειδικά αυτά τα χρυσά σκουλαρίκια με διαμάντια τα οποία ονειρεύομαι να συνδυάσω με αέρινα μεταξωτά φορέματα.

Χρυσά σκουλαρίκια με διαμάντια από τη συλλογή Lingerie, Nikos Koulis

…Θα αγοράσω (επιτέλους) την τέλεια καμπαρντίνα
Εχω αποφασίσει ότι από δω και στο εξής θα αγοράζω λιγότερα πράγματα. Και αναφέρομαι κυρίως στα ρούχα επειδή έχω κουραστεί να ξοδεύω τουλάχιστον 50 ευρώ κάθε φορά που χρειάζομαι για κάποιο κάλεσμα ένα νέο look, το οποίο αναπόφευκτα θα ξεχαστεί μετά την πρώτη φορά. Προσπαθώ να ακολουθώ τον κανόνα «ένα ρούχο μέσα – ένα ρούχο έξω» και να ξοδεύω τα χρήματά μου πιο σοφά σε λιγότερα αλλά καλύτερης ποιότητας ρούχα. Πρώτη στη λίστα επιθυμιών μου είναι μία διαχρονική και πολυμορφική καμπαρντίνα και δυστυχώς κάπου εδώ ήρθε η στιγμή για την πιστή μου Urban Outfitters να βγει στη σύνταξη μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας και να παραδώσει τη σκυτάλη σε αυτή τη ραφιναρισμένη καμπαρντίνα The Row.

Kαμπαρντίνα The Row

…Θα ξεκινήσω να ψωνίζω πιο συνειδητά
Σκέφτομαι όλο και πιο συχνά ότι τα ρούχα που φοράμε έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον, οπότε εδώ και μερικούς μήνες προσπαθώ να κάνω αγορές με οικολογική συνείδηση. Ακόμα κι αν κάνει τον τραπεζικό μου λογαριασμό να αναστενάζει, το να ξέρω πως τα ρούχα που αγοράζω είναι κατασκευασμένα με προδιαγραφές στην υπηρεσία της προστασίας του πλανήτη με κάνει να νιώθω λίγοτερο άσχημα για την τιμή τους. Κι ενώ τα second-hand και vintage καταστήματα είναι πάντα μια ωραία ιδέα, στην προσπάθειά μου να βρω brands που σέβονται το περιβάλλον ενώ παράλληλα βάζουν ψηλά τον σχεδιαστικό πήχη στράφηκα στο brand Nanushka που έχει δημιουργήσει τα πιο πολυπόθητα κομμάτια από vegan δέρμα.

Φόρεμα Nanushka