To Pride είναι μεγάλη γιορτή όσο και διαμαρτυρία για τον πλανήτη Γη. Και παρόλο που οι παρελάσεις που υποστηρίζουν την κοινότητα LGBTQ + πραγματοποιούνται κυρίως τον Ιούνιο, οι αγώνες για απόκτηση πολιτικών δικαιώματων δεν πρέπει να σταματάνε, μετά το πέρας του Ιουνίου. Απόδειξη αποτελεί το brand Ganni, η εταιρία μόδας με έδρα την Κοπεγχάγη, με επικεφαλής το ζευγάρι Ditte και Nicolaj Reffstrup, το οποίο συνεργάστηκε με το μοντέλο, καλλιτέχνη και ακτιβιστή Richie Shazam για να υποστηρίξουν το κίνημα Black Trans Lives Μatter.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
View this post on Instagram

GANNI x @richieshazam in support of Black trans lives 🖤 We’re happy to announce we’ve partnered with friend and New York based artist and activist, @richieshazam to sell 2 of Richie’s amazing prints on GANNI.com in the U.S. 100% of the profits will be donated across the following non-profit organizations @MPJInstitute and @forthegworls Swipe to see prints:  ‘Black Trans Lives Matter, NYC 2020’ ‘Self Portrait, NYC 2019’ Find out more at our link in bio

A post shared by GANNI (@ganni) on

Η μάρκα θέτει προς πώληση δύο φωτογραφίες του Shazam, με το 100 τοις εκατό των εσόδων να πηγαίνει στο Marsha P. Johnson Institute και το The Gworls. Η πρώτη είναι μια φωτογραφία μιας διαμαρτυρίας των Black Trans Lives Matter μπροστά από το Μουσείο του Brooklyn στις 14 Ιουλίου και η δεύτερη είναι μια αυτοπροσωπογραφία του Shazam που ποζάρει σε ένα λαμπερό κοστούμι και πράσινα platform sandals με εφέ snakeskin. Για το Shazam, και οι δύο αντιπροσωπεύουν την παρακμή του status quo.

“Κατά τη διάρκεια του pride, γιορτάζουμε μια επανάσταση που ξεκίνησε από ανθρώπους που μοιάζουν λίγο πολύ με εμένα”, είπε σε δήλωση του. “Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, έμαθα με σκληρό τρόπο, ότι η αυθεντική διαβίωση της αλήθειας είναι μια επαναστατική πράξη. Μέσω της καλλιτεχνικής μου έκφρασης, έμαθα τον εαυτό μου και κατάφερα να μάθω και τους άλλους. Η φωτογραφία μού επιτρέπει να λέω ιστορίες και να στέλνω μηνύματα. Η δουλειά μου με συνδέει με το ποιος είμαι, από πού προέρχομαι, και κυρίως με όλους γύρω μου. Φέτος καλούμαστε να αντισταθούμε στη βία και το μίσος που ασκείται σε πολλά μαύρα σώματα.”

Πράγματι, οι πρόσφατοι θάνατοι των Riah Milton, Dominique “Rem’mie” Fells, Tony McDade και Nina Pop έχουν επιστήσει την προσοχή στην περιθωριοποίηση και, την πιο ανησυχητικά, διαδεδομένη βία που αντιμετωπίζουν οι μαύροι τρανσέξουαλ καθημερινά. Και παρόλο που υπάρχουν ακτιβιστές και οργανώσεις που προσπαθούν επιμελώς να τερματίσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο, χρειάζονται συμμάχους για να συμμετάσχουν ενεργά. Μόνο τότε μπορεί να συμβεί μια πραγματική αλλαγή.

«Η υποστήριξη της δουλειάς του Richie με κάνει πολύ χαρούμενη», δήλωσε η Ditte στο δελτίο τύπου. «Ο Richie ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που καλέσαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Είχαμε μια τόσο καλή και ειλικρινή συζήτηση. Έτσι, όταν μας ρώτησε αν θα θέλαμε να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση για το θέμα της Black Trans Lives, ήταν τόσο μεγάλη τιμή. Αν υπάρχει κάτι που μου δίδαξε η καραντίνα, είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. “

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below