Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά και μαζί της έχει επανέλθει, σε μεγάλο βαθμό, η γνωστή μας καθημερινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο όλες αποζητούμε άνετες και πρακτικές λύσεις που θα μας χαρίσουν chic εμφανίσεις. Το concept μίας capsule ντουλάπας κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί συστατικό στοιχείο του new age living. Με ρίζες στη δεκαετία του ‘70 -όταν η Susie Faux εισήγαγε στον χώρο της μόδας μια νέα φιλοσοφία, στον πυρήνα της οποίας κρυβόταν η δημιουργία μιας διαχρονικής γκαρνταρόμπας- επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο σε περιόδους έντονων αλλαγών όπως αυτή.

Το concept των «7 easy pieces», θεμελιωμένο από τη σχεδιάστρια Donna Karan στην πρώτη της προσωπική συλλογή το 1985, καθιέρωσε στο ευρύ κοινό την ιδέα μιας capsule γκαρνταρόμπας. Τότε, το κεντρικό μήνυμα πίσω από το εγχείρημά της ήταν η δημιουργία μίας ντουλάπας που θα διευκόλυνε την καθημερινότητα κάθε γυναίκας. Η λίστα αποτελείτο από επτά κομμάτια. Ένα από τα πιο βασικά ήταν, από την αρχή, το LBD -μικρό μαύρο φόρεμα-  μια διαχρονική επιλογή που αναγεννάται διαρκώς. Μαζί με το bodysuit, τη wrap φούστα, το tailored σακάκι, το λευκό πουκάμισο, ένα κασμιρένιο πλεκτό και ένα κομμάτι με δερμάτινη υφή, η Donna Karan δημιούργησε μια συλλογή ωδή στη γυναίκα της εποχής της, που ήθελε να τονίσει τον δυναμισμό της δίχως να χάνει τη θηλυκότητά της και ταυτόχρονα που να μπορεί με το ίδιο σύνολο να πηγαίνει από το γραφείο στο δείπνο ή στο πάρτυ.

Πώς έχει εξελιχθεί σήμερα εκείνη η πρωτοποριακή ιδέα;

Οι άνετες σιλουέτες νέας γενιάς συνθέτουν την capsule ντουλάπα του σήμερα, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα και τη βιωσιμότητα. Ολόσωμες φόρμες, κλασικά λευκά πουκάμισα με μικρά twists, ένα καλό παλτό σε καμηλό ή γκρι αποχρώσεις, ένα διαχρονικό κοστούμι, ένα πλεκτό σε παστέλ τόνους και το αγαπημένο μας ζευγάρι jeans γίνονται οι σύμμαχοί μας για τη χειμερινή capsule ντουλάπα του 2021.

Με έμπνευση από τις πασαρέλες της σεζόν, συνθέσαμε μια λίστα με τα looks που θα μας δώσουν έμπνευση για τη δημιουργία της φετινής capsule γκαρνταρόμπας μας:

imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below