Μπορεί να έχετε  συνηθίσει μόνο να το δένετε ή ίσως το έχετε συνδέσει με το παιχνίδι που παίζαμε μικρές στα διαλείμματα του σχολείου, όμως αυτήτη σεζόν δοκιμάστε να φορέσετε το σχοινί. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι στους περισσότερους οίκους συνδέθηκε με τον όρο «χαλαρή πολυτέλεια» στην ανανεωμένη εκδοχή του εκλεκτικού καλοκαιρινού στυλ. Οι οίκοι Courrèges και The Row το πέρασαν γύρω από υφάσματα λεπτεπίλεπτων φορεμάτων και τοπ, το brand Monse παρουσίασε ένα μοτίβο με κόμπους σκοινιών σε μεγέθυνση, ενώ στη Sportmax συλλογή της Max Mara είδαμε πολύχρωμα κορδόνια αντί για λουράκια στα φλατ σανδάλια.

Η Βικτόρια Μπέκαμ, για την 10η επέτειο του ομώνυμου brand της, χρησιμοποίησε το ναυτικό κορδόνι σαν ζώνη τυλίγοντάς το γύρω από τη μέση των μοντέλων, κάτι ανάλογο συνέβη και στους οίκους Chloé και Hermès.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι ένα έξυπνο τέχνασμα του styling που είναι εύκολο να εξασκήσετε στο σπίτι – διαλέξτε ένα χοντρό σκοινί, ξεκινήστε πρώτα με ένα ναυτικό σταυρό κομπο (εδώ μπορεί να χρειαστείτε και τη βοήθεια του YouTube) και συνεχίστε από εκεί. Κανείς δεν φανταζόταν ότι οι δεξιότητες της ιστιοπλοΐας, πέρα από πρακτικές, θα είναι φέτος τόσο στη μόδα.

 

Φόρεμα See by Chloé, attica

Ζώνη, Dries Van Noten

Δερμάτινο πέδιλο Malone Souliers, Kalogirou

Δερμάτινη τσάντα, D’Estrëe

Βραχιόλι Sportmax, Max Mara

Δερμάτινο σανδάλι Sportmax, Max Mara