Η μόδα κάνει κύκλους, με τις πιο εμβληματικές τάσεις των περασμένων δεκαετιών να ξαναμπαίνουν σε τροχιά, να επαναπροσδιορίζονται και στη συνέχεια να αποσύρονται για μερικές σεζόν. Ωστόσο, αν υπάρχει μία τάση που δεν έχει φύγει ποτέ, ανεξάρτητα από την εποχή την οποία διανύουμε, αυτή είναι το navy στυλ.

Celine

Με έμπνευση από τις στολές του Ναυτικού -από οριζόντιες ρίγες μέχρι καπέλα, τσόχινα παλτά με χρυσά κουμπιά και μοτίβα με άγκυρες- ανασύρουν στη μνήμη τη ρομαντική ιδέα της ζωής στην ανοιχτή θάλασσα με καθαρό αέρα και μια αίσθηση ελευθερίας χωρίς όρια. Στην πασαρέλα, αυτή η διάθεση μεταφράστηκε σε παλτό, ριγέ πουλόβερ και μια χρωματική παλέτα σκούρου μπλε, άσπρου και μαύρου.

Louis Vuitton

Πώς φοράμε το navy αυτή τη σεζόν; Ανατρέχουμε σε κλασικές γραμμές τόσο στα ρούχα όσο και στα αξεσουάρ τα οποία έχουν μια νότα από τα 70s, π.χ. ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου σε στυλ aviator, αναμειγνύουμε το μαύρο με το σκούρο μπλε και προσθέτουμε λίγο ξεθωριασμένο γκρι ή καμηλό. Θεωρείται ένα καθοριστικό στυλ στο οποίο μπορούμε να επενδύσουμε ανεξάρτητα από την ηλικία. Και αν απασχολούν την καταναλωτική σας συνείδηση θέματα όπως το κόστος και η βιωσιμότητα της μόδας, τότε η αγορά διαχρονικών κομματιών είναι το καλύτερο αντίδοτο στις εφήμερες τάσεις.