Η απροσδόκητη τάση που επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι; Η sarong- skirt ή αλλιώς η φούστα-παρεό. Μετά από χρόνια το ευέλικτο κομμάτι του ζεστού καιρού, είναι και πάλι hot με brands όπως Ganni, Johanna Ortiz, ή Totême να δημιουργούν τα πιο ποθητά στυλ.

Το sarong είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο ορθογώνιο ύφασμα, που σημαίνει ότι η αγορά ενός καλού κομματιού εξαρτάται από την ποιότητα, το φινίρισμα και το μοτίβο του. Η La DoubleJ και η Cala de la Cruz έχουν φτιάξει ξεχωριστά σχέδια φέτος, σχεδιασμένα για να ταιριάζουν με τα αντίστοιχα μαγιό, ενώ η συλλογή της Zara περιλαμβάνει δεκάδες παραλλαγές, από εντυπωσιακά εμπριμέ, έως απλά μονόχρωμα.

Αναζήτησε βαμβακερά και λινά υφάσματα όπου είναι δυνατόν (τα συνθετικά σιφόν είναι από τα πιο ζεστά πράγματα που θα μπορούσες να φορέσεις σε υψηλές θερμοκρασίες) και διάλεξε το δικό σου με βάση τα χρώματα στα μαγιό που υπάρχουν ήδη στο συρτάρι σου.

Μετά έρχεται το πώς θα το δέσεις. Ιστορικά ένα sarong θα ήταν τυλιγμένο γύρω από τη μέση σαν μια χαλαρή φούστα, αλλά και τυλιγμένο γύρω από το πάνω μέρος του σώματος ως ένα halterneck φόρεμα. Άλλες επιλογές λιγότερο συνηθισμένες, είναι να το δέσεις πάνω από τον έναν ώμο σαν ένα ασύμμετρο φόρεμα ή να το διπλώσεις σε ένα micro-μίνι sarong, αν θέλεις να αποκαλύψεις τα πόδια σου.

΄Oπως και να το φορέσεις μια τέλεια δεμένη sarong-skirt δείχνει εξίσου καλή σε κάθε σωματότυπο και με κάθε στυλ μαγιό. Εκτός παραλίας συνδύασέ τη με ένα ολόσωμο μαγιό ή και ένα απλό λευκό T-shirt, φρόντισε όμως το ύφασμά της να μην είναι διαφανές.

Παρακάτω μερικά από τα κομμάτια που ξεχωρίζουμε για τη σεζόν:

Ganni
Toteme
Toteme
Cala de la Cruz
Emilio Pucci

Η&Μ
Versace, matchesfashion.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below